La regidoria d’Igualtat organitza l’exposició ‘De súbdites a ciutadanes – Espanya 1965 – 1995’, que s’inaugurarà demà dimarts 11 de maig a les 18 hores en el Centre cultural Les Clarisses, situat en la Plaça de la Mercè.

La visita a l’exposició és gratuïta i estarà fins al 7 de juny en el Centre cultural Les Clarisses. Les persones interessades a visitar-la podran fer-ho de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores i els diumenges de 10 a 14 hores.

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, explica que aquesta mostra “es realitza un repàs de les accions, reivindicacions, avanços i drets de les dones en la seua versió política, organitzada i col·lectiva entre els anys 1965 i 1995”.

Segons l’edil, en la trentena d’anys que recull l’exposició, es passa de les lleis dures del franquisme a un desplegament de llibertats públiques i drets per a les espanyoles. Es donen les claus sobre les diverses accions i orientacions feministes que van desembocar en una millora de la qualitat dels drets de les dones.

D’altra banda, segons la regidoria, es posa de manifest la importància del feminisme com a motor de canvi, moviment, pensament i com a impulsor de polítiques d’igualtat. De la mateixa manera, es pretén neutralitzar prejudicis com que les dones ja han arribat on havien d’arribar i que tots els avanços són producte del desenvolupament històric.

En la inauguració es comptarà amb la presència d’Elena Simón, comissària de l’exposició, que realitzarà una visita guiada a les persones assistents.