Els regidors de Turisme d’Elda, Petrer i Monòver, Belén Alvarado, David Morcillo i José Alcaraz, han anunciat la pròxima data per a la ruta de la II República, ‘Del Vinalopó a l’exili’, que visita els llocs emblemàtics d’aquest període històric que uneix als tres municipis.

“Vam fer la primera ruta el 3 de febrer amb un èxit absolut”, ha assenyalat Alvarado, “ja que es van completar totes les places i els visitants van estar encantats”.

Així mateix, les novetats de la pròxima edició inclouen un preu més baix de 15 euros per als menors de 12 anys, fullets informatius dels tres municipis i marxandatge. A més, els assistents podran realitzar una enquesta anònima per a “valorar com ha funcionat la ruta” i així anar millorant-la, ha manifestat l’edil de Monòver.

D’aquesta forma, l’autobús eixirà el diumenge des de la Bassa el Moro de Petrer, i la primera parada serà el refugi antiaeri de Petrer, després passarà per Elda on els visitants gaudiran d’un desdejuni en Santa Ana per a, posteriorment, anar a veure la Vara de Comandament de Manuel Azaña, la casa on va nàixer Emilio Castelar i el Casino.Després d’això, la següent i última visita serà Monòver per a anar al Fondó.

Els interessats han d’inscriure’s o bé a través de AMFI en el correu electrònic ruta@amfi.es o en el telèfon 966 981 754, també en Tourist Info d’Elda (966 980 300), de Petrer (966 989 401) i de Monòver (671 283 027) i en la web www.delvinalopoalexilio.com.

Igualment, la ruta inclou transport, guia acompanyant, guia turístic, desdejuni i menjar en restaurant i el preu de tot és de 30 euros, i per als menors de 12 anys 15 euros, que equival al preu del menú infantil. Es realitza el primer diumenge de cada mes, de 9 a 17 hores, amb inici i final en el pàrquing del Centre Comercial Bassa el Moro.

Per la seua part el regidor de Petrer ha destacat “el foment de la coordinació dels tres municipis”, que suposa aquesta activitat, afegint que “hi ha poques rutes a Espanya en les quals tres municipis s’unisquen i es coordinen d’aquesta forma”.

A més, després de la notícia del recent nomenament de Bé d’Interés Cultural de la Finca El Poblet, que va ser seu de la II República, Morcillo ha anunciat que en un futur s’inclourà aquest lloc dins de la ruta.