La Ruta de les Ermites del Camp d’Elx torna els dies 11 i 12 de novembre en la seua VIII edició de la mà de l’Ateneu de la Policia Local d’Elx. Aquest prova esportiva i cultural consta de 64,6 quilòmetres en dos dies on es recorreran 11 ermites distribuïdes pel nucli urbà i les pedanies. “Aquesta prova serveix per a fer senderisme en dues jornades, però també mostrar i divulgar l’extens i brillant patrimoni local a través del coneixement de les ermites, que a més serveix per a conéixer la història de tot el municipi”, ha subratllat l’edil d’Esports, José Nava
El president de l’Ateneu José Ángel Martínez, ha assenyalat que aquesta Ruta de les Ermites va nàixer com una excursió d’un grup d’amics i amb el pas dels anys s’ha convertit en una iniciativa que “conjumina l’esport i la cultura popular del camp a través de les ermites i en la qual participen famílies procedents d’altres províncies i comunitats d’Espanya”.
El període d’inscripció serà de l’1 de setembre al 8 de novembre, encara que s’estableix un màxim de 300 participants. La ruta començarà el dia 11 amb 35,9 quilòmetres, i partirà des del Palau de Altamira a les huit del matí, recorrent les ermites de Sant Antón, Sant Pere de Torrellano Baix, Santa Anna en Balsares i Valverde. L’esmorzar serà en el Riu Safari, per a després seguir fins a l’ermita de Sant Andrés de Les Baies i Sant Antoni de Pàdua en La Foia, on arribaran passades les 18.00 hores.
“Els participants que ho desitgen podran pernoctar aqueixa nit en el gimnàs de l’IES La Foia que s’adequarà com a alberg, per a l’endemà partir a les set del matí des de l’església de la pedania i recórrer durant 28,7 quilòmetres les ermites de Sant Isidre del Vessador, del Carmen de Matola, Ángel de Algoda i Sant Pasqual i San Crispín de Carrús”, ha assenyalat Martínez. A més, ha assenyalat que es repartiran cartilles que seran segellades al pas de cada ermita i els participants que completen la ruta, rebran la samarreta oficial de l’esdeveniment i el diploma acreditatiu, que s’entregarà en un acte celebrat el 25 de novembre en les instal·lacions de la Policia Local d’Elx.
La inscripció és de 15 d’euros –10 per a membres de l’Ateneu de la Policia Local i els menors de 12 anys– i es podrà fer en línia en chiplevante.com i de manera presencial en la llibreria Carmen (antic quiosc Pastor al carrer Jaime Pomares Javaloyes 7, en la Merceria La Foia (avinguda de Sant Antoni de la pedania) i en materials Cano.