La ruta ‘Del Vinalopó a l’exili’, que realitza un recorregut pels llocs més emblemàtics dels últims dies de la II República dels municipis d’Elda, Petrer i Monòver, continua collint èxits des de la seua posada en marxa al febrer.

Els regidors de Turisme de les tres localitats, Belén Alvarado, d’Elda; David Morcillo, de Petrer i José Alcaraz, de Monòver, atesos els resultats de les enquestes realitzades sobre l’activitat, han decidit incorporar novetats.

“Aquestes enquestes ens han servit per a millorar certs aspectes”, ha assenyalat l’edil d’Elda “i per a fer un producte encara més atractiu”.

Una d’aquestes millores és la teatralización de la història en els tres municipis. A més, el pack inclourà una botella d’aigua i una gorra, que no suposarà un cost extra al preu actual, de 30 euros per a adults, i 12 per a xiquets menors de 12 anys.

Amb la teatralización “Petrer va donar el tret d’eixida, ens va ensenyar el camí a seguir que ens ha agradat i decidim que era una bona opció el fet de teatralizar tota la ruta”, ha explicat Alcaraz.

Una altra dada que ha llançat la investigació és que el 30% de les persones que realitzen la ruta vénen de localitats alienes a Elda, Petrer i Monòver.

D’altra banda, i a causa de la gran demanda, ja que les dues pròximes edicions d’abril i maig estan completes, s’han ampliat les dates fins a cap d’any: 7 de juliol, 4 d’agost, 1 de setembre, 6 d’octubre, 3 de novembre i 1 de desembre.

“Estem molt satisfets amb el bon funcionament que està tenint ‘Del Vinalopó a l’exili”, ha apuntat Morcillo, ja que està activitat va començar “per a veure com funcionava i ha anat molt bé”.

“Aquest producte naix gràcies a la bona sintonia de les tres regidories”, ha assenyalat Alvarado, “volem que aquest producte que està tenint tant èxit continue i que els ciutadans continuen gaudint d’aquest producte que està funcionant tan bé”.

A pesar que les dues pròximes edicions estan completes, els interessats a gaudir d’aquesta ruta històrica, poden inscriure’s per a juny i els mesos següents a través de AMFI en el correu electrònic ruta@amfi.es o en el telèfon 966 981 754, també en Tourist Info d’Elda (966 980 300), de Petrer (966 989 401) i de Monòver (671 283 027) i en la web www.delvinalopoalexilio.com.

La ruta inclou transport, guia acompanyant, guia turístic, desdejuni i menjar en restaurant i el preu de tot és de 30 euros, i per als menors de 12 anys 10 euros, que equival al preu del menú infantil. Es realitza el primer diumenge de cada mes, de 9 a 17 hores.