L’escriptora Amparo Vayá Gómez recollirà dilluns que ve l’estatueta Diosa Tanit que li acredita com a guanyadora del Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia impulsat per la Diputació d’Alacant. Com en anteriors edicions, la cita tindrà lloc a les 20.00 hores en el Teatre Arniches d’Alacant però en aquesta ocasió la lectura dramatitzada de l’obra substituirà a les habituals representacions.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha afirmat que “per fi veurem sobre l’escenari Històries amb minúscules, guanyadora de la XXI edició del Premi Evarist Garcia amb el qual, des de la Diputació, volem mostrar el nostre compromís amb la preservació de la llengua valenciana i la nostra aposta per ajudar a les arts escèniques”.

Per part seua, l’autora ha manifestat la seua il·lusió per aquesta distinció i ha explicat que en la funció, que comptarà també amb un audiovisual, intervindran Laura Useleti, Pepa Juan i Myriam Garcés. “Intentarem que siga el més teatralitzada possible, amb la col·laboració de tres actrius professionals”, ha explicat Vayá, qui també ha agraït un premi que “a més de suposar un gran impuls, serveix per a fer una mica de calor a la cultura i al teatre, una cosa més necessària que mai en aquest any tan dur”.

Històries amb minúscules és el títol de la peça que s’ha alçat enguany amb el guardó, el principal objectiu del qual és fomentar i impulsar el teatre en llengua valenciana. L’obra narra quatre històries emmarcades en sengles moments històrics: el dia que Espanya va guanyar el mundial de futbol, la visita del Papa a València, el 23F i el dia de la mort de Franco. Escenes independents, narrades cronològicament cap endarrere, que transcorren el mateix dia que aquests grans esdeveniments, amb huit personatges femenins de diferents edats, classes socials i ideologies.