La sala “La Llotja” va reobrir les seues portes demà amb el Festival de Jazz i l’actuació de “Kontxi Lorente Trío”. La primera d’una sèrie d’actuacions que es desenvoluparan al llarg dels mesos d’agost i setembre amb la intenció de reactivar la cultura a Elx.

Així ho ha explicat la regidora de Cultura, Marga Antón, qui ha indicat que durant els últims mesos s’ha dut a terme una remodelació per a millorar les instal·lacions i per a adaptar-les a la nova situació generada per la pandèmia del coronavirus.

“La sala ha canviat el seu aspecte, i en els últims mesos ens ha donat temps a adoptar les mesures necessàries per a la seua reobertura. S’han dut a terme treballs de pintura, de tota mena d’instal·lacions, i s’ha incorporat una pantalla de cinema”, ha assenyalat Antón qui ha afegit que, “al costat d’això, he han incorporat les noves mesures de seguretat com a catifetes amb hidrogel, separació entre cadires o un circuit d’entrada i eixida”.

Una vegada finalitze el Festival de Jazz s’aniran desenvolupant noves activitats i actuacions en les quals les companyies locals tindran un gran protagonisme.

“La nostra intenció és reactivar l’activitat cultural en un estiu tan atípic amb aquest i per això, hem condicionat aquesta sala per a acollir una sèrie d’actuacions de les nostres companyies professionals de les arts escèniques”, ha assenyalat Marga Antón qui ha apuntat que la primera a actuar serà Companyia Ferroviària amb “Antígona”.

També actuarà a La Llotja La Carreta amb El Llibre de la Selva; Fraskito amb la presentació de “Celebració”; Maracaibo Teatre amb “Dona” i Una altra Dansa amb “Clandestí”.

Antón ha recordat que, al marge de les activitats a La Llotja, aquest estiu es podrà gaudir del Cinema al Carrer amb la pel·lícula “Sobre Rodes” en les diferents pedanies i amb Els Nits d’Estiu de L’ Escorxador.

Ja al setembre, La Llotja acollirà el Festival de Guitarra.

Tal com ha explicat l’assessor de Cultura Juan León “totes aquestes actuacions es troben sota el paraigua de ‘Desconfitados’, una iniciativa de la Regidoria de Cultura amb un lema simpàtic per a traslladar que la cultura de nou es destapa i ix explosivament. Tenim la sort de comptar amb companyies il·licitanes estupendes que ens permeten programar des de teatre clàssic fins a dansa contemporània, passant per teatre infantil. I al costat d’això, l’estrena de ‘celebració’, l’últim treball de Fraskito”.

Les entrades es poden adquirir des de ja per Instanticket per cinc euros.

Mentrestant, Paco Macià, director de Companyia Ferroviària, anima al públic a assistir a “Antígona” “una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura que estem encantats de reposar a Elx en aquest marc de reactivació escènica de la ciutat. El món de la cultura està compromés amb la societat i amb totes les mesures de prevenció del covid19. Esperem que la gent acudisca i es reprenga la cultura”.