La sala de l’Orde Tercer d’Elx acollirà a partir del pròxim 25 de maig “Vers sobre llenç”, una exposició que reuneix una vintena d’obres del pintor Zabaleta “germanades” amb versos de Miguel Hernández.

Així ho ha anunciat la regidora de Cultura, Marga Antón, qui la setmana passada va assistir a la inauguració d’aquesta mostra en el centre Cultural Baños Árabes de Jaén

La mostra inaugural, va ser visitada per Antón, acompanyada pel Diputat de Cultura de Jaén, Ángel Vera, i el director de la Fundació del Llegat Literari “Miguel Hernández”, Marcelino Sánchez.

La regidora il·licitana ha posat en valor aquesta mostra que arribarà a Elx el mes de maig. “Es tracta d’una exposició realitzada per la Fundació Llegat Literari Miguel i ens ofereix una oportunitat única per a gaudir de tots dos artistes. Aprofundeix sobre les connexions entre Miguel Hernández i Rafael Zabaleta i la vinculació de tots dos amb Quesada: Un va nàixer allí i un altre estava casat amb Josefina Manresa, natural d’aquest municipi. A més, tots dos llegats comparteixen hui espai en el Museu de Quesada a la província de Jaén”.

Durant aquesta visita, es va presentar en el Palau de la Diputació de Jaén, la biografia escrita per l’alacantí, José Luis Ferris, ‘Miguel Hernández. Passions, presó i mort d’un poeta’, una revisió i actualització d’un treball sobre la vida del poeta, considerada la biografia més completa sobre el poeta d’Oriola. Aquesta obra va ser presentada pel president de la Diputació, Francisco Reyes; el president de la Fundació José Manuel Lara, Pablo Morillo; l’escriptor Juan Eslava Galán; i el mateix autor, comptant amb la presència de la Regidora de Cultura, en representació de l’Ajuntament d’Elx.

La presentació d’aquest llibre està lligada a la commemoració del 80é aniversari de la mort del poeta, efemèride que centrarà un programa especial d’activitats promogut per la Fundació Llegat Literari Miguel Hernández; entre elles, una exposició que germana els versos hernandians amb obres del pintor Rafael Zabaleta.

Aquesta exposició és una de les activitats incloses en la commemoració del 80é aniversari de la mort de Miguel Hernández, que es desenvoluparà al llarg de l’any 2022 a Jaén i a Elx.

Es tracta d’una exposició promoguda per la Fundació Llegat Literari Miguel Hernández, entitat conformada per la Diputació, la Universitat de Jaén i l’Ajuntament de Quesada.

Llegat i ciutat, que també van ser visitats per la regidora, de la mà del seu director, la directora del Museu de Quesada, Rosa Valiente, i el regidor de cultura de la localitat, Juan Antonio López.