En resposta a la crisi sanitària actual, provocada per la pandèmia de COVID-19, el Festival de Cinema Sant Joan d’Alacant, al costat del seu promotor, l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, i el seu regidor de Cultura, Esther Donate, han decidit traslladar la seua secció de curtmetratges nacionals a concurs a una modalitat online. D’aquesta manera, es podran veure online aquells curts seleccionats en l’última convocatòria, tancada el febrer passat amb 1086 inscripcions. L’acord amb la plataforma Festhome Tv, permetrà mostrar una selecció de 30 obres online durant 7 dies complets, del 18 al 24 de maig.

La plataforma online s’obrirà el dilluns 18 de maig, amb els 30 curtmetratges seleccionats repartits en diferents sessions, totes elles accessibles gratuïtament fins al 24 de maig. Les sessions es presentaran en mitjançant un sistema de tiquets a cost zero, i com si es tractara d’una sala real, el nombre d’entrades estarà limitat a un aforament màxim que la plataforma podria estendre sobre la marxa si fóra necessari. Per part seua, la reproducció es programarà perquè només siga possible veure els curts des d’Espanya.

El palmarés del 20é Festival de Sant Joan es farà públic la setmana següent al tancament de la plataforma online. En els pròxims dies, es faran oficials els premis i reconeixements que es mantenen, respectant el publicat en les últimes bases de participació i adaptant tots els procediments al requerit per les autoritats sanitàries i governamentals. Igualment, continua el procés habitual de certificació de premiats i seleccionats, de cara al puntaje per als Premis Goya 2021, a l’espera que l’Acadèmia publique les seues pròpies bases.

Tota la informació s’anirà actualitzant pràcticament diàriament, incloent curts seleccionats, jurats i indicacions sobre Festhome Tv. A l’espera de tornar a retrobar-nos, ens teniu a la vostra disposició a través de la web santjoanfestivaldecine.es, les nostres xarxes socials i l’etiqueta #fcsj2020.