Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, la Seu Ciutat d’Alacant i l’Arxiu Històric Provincial organitzen el “Diàleg sobre les Memòries de Javier Sádaba. Història viva de l’Espanya recent”, hui dimarts 4 de juny a les 19 hores a les instal·lacions de la Seu de Sant Ferran, 40. El filòsof i catedràtic emèrit d’Ètica de la Universitat Autònoma de Madrid, Javier Sábada, establirà un diàleg amb María del Olmo, directora de l’Arxiu Històric Provincial d’Alacant, i amb el periodista de Ràdio Alacant SER, Carlos Arcaya.

Sádaba acaba de publicar el seu últim llibre Memorias desvergonzadas, una autobiografia que transcorre des dels anys setanta fins a l’actualitat, període en què ell ha tingut un protagonisme important com a intel·lectual a Espanya. La coordinadora d’aquest diàleg, María del Olmo, assegura que «Tenint com a fil argumental les seues memòries i fent-ho coincidir amb la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, ens proposem fer un repàs a la història recent del nostre país».

 Javier Sádaba

Catedràtic d’Ètica emèrit en la Universitat Autònoma de Madrid. Format a Itàlia i Alemanya, ha sigut professor a diferents universitats europees i americanes. Ha treballat sobre Ètica, Filosofia de la Religió, Ludwig Wittgenstein i Bioètica i, en els últims temps, sobre neuroreligió i neuroètica. Compta amb 40 títols publicats i centenars d’articles. Forma part del Consell Assessor de l’Institut d’Ètica Clínica Francisco Vallés–Universitat Europea i és membre de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona. Els últims temps està treballant el tema de la Intel·ligència Artificial i el transhumanisme des de l’ètica.