La regidora de Cultura, Ana Pellicer, ha anunciat que la tercera edició del Skyline Film Festival de curtmetratges de Benidorm tindrà lloc entre el 4 i el 7 d’abril. L’edil ha informat d’aquesta nova edició acompanyada per la directora de l’esdeveniment, Beatriz Hernández, i ha precisat també que les projeccions es realitzaran a l’Aula de Cultura de la Fundació CAM.

Ana Pellicer ha recordat que la segona edició del festival de l’any passat va posicionar o a la ciutat “en un lloc molt important” dins del panorama professional. “La gent –ha dit la regidora- parla del festival de curts de Benidorm. Són moltes les persones que s’han interessat a participar”. Una “proximitat” amb la indústria audiovisual que, en paraules de la responsable de l’àrea de Cultura, s’espera que “servisca de referència als futurs cineastes nacionals i internacionals” i que busca “oferir un espai a tots els que comparteixen la passió” pel cinema.

Per part seua, la directora del festival ha assenyalat que “hui dia” ja hi ha inscrits 150 curts i que l’organització “espera doblegar” la quantitat de l’any passat, “aconseguir els 400 treballs». Respecte als films seleccionats en 2018, Beatriz Hernández, ha recordat a ‘Mare’ de Rodrigo Sorogoyen que a més de per el festival benidormense, ha sigut nominada enguany en els Oscar de Hollywood.

Sobre els premis, tots els treballs projectats rebran 200 euros. Una iniciativa que caracteritza el Skyline Film Festival. “Crec –ha indicat Hernández- que és el més just. Altres festivals haurien de fixar-se en nosaltres i copiar-nos”. D’altra banda, hi haurà sengles premis de 350 euros per al millor curt valencià, el millor documental i per al millor guió. El curtmetratge que resulte guanyador del festival, rebrà 550 euros.

El festival també aposta per la indústria audiovisual valenciana i en valencià. El 20% de les projeccions “seran en valencià o subtitulades en valencià”, ha precisat Hernández. El Skyline Film Festival també premiarà el millor curt realitzat per estudiants “que tracte sobre igualtat o integració social”. No serà “un premi en metàl·lic –ha aclarit Hernández- serà un premi de distribució internacional per tots els països del món».

El termini de recepció d’originals romandrà obert fins al 8 de març. Durant els dies de projecció, la ciutat acollirà activitats paral·leles, concretament hi haurà tallers de Stop Motion i doblatge dirigits a xiquets i joves. Així mateix, hi haurà classes magistrals a càrrec de professionals del seté art. Com a mostra, Hernández ha anunciat la presència a Benidorm de la dissenyadora de vestuari cinematogràfic Clara Bilbao, guanyadora de tres Premis Goya.