La Setmana de Cinema de Villena compleix enguany el seu 40 aniversari i ha preparat una extensa programació per a celebrar-ho que comptarà amb 23 pel·lícules, 6 curts i activitats paral·leles. A més, es retrà homenatge a Berlanga en el centenari del seu naixement.

Aquest esdeveniment cultural, que se celebrarà del 6 al 23 d’agost, ha sigut presentat per Elena Benítez, regidora de Cultura, Pepe Ayelo, director de la Casa de Cultura i Antonio Vicente Martínez, president del Cinema Club Villena.

La programació, que oferirà pel·lícules i curts de diferents gèneres i per a tota mena de públics, començarà amb la pel·lícula “Cosas que hacer antes de morir”, a aquesta projecció assistirà part de l’equip del llargmetratge per a realitzar un col·loqui després del seu visionat i la seua entrada serà gratuïta. El dissabte 7, també de manera gratuïta, es podrà veure “L’escopeta nacional” obre de cineasta valencià Luis García Berlanga, a qui se li rendirà un especial homenatge en aquest certamen; també es projectarà “Benvingut Mr. Marshall”.

L’aposta pel cinema nacional serà present en el visionat de curtmetratges i llargmetratges, els curtmetratges d’autors alacantins i altres guardonats en l’última edició de la Premis Goya.

Les activitats paral·leles aniran des d’un concert «Momentos de Brodway», una exposició «A little bit of Everything» o una sessió de música «Cinemas Pop».

Totes les projeccions tindran lloc a la Casa de Cultura. Les entrades es podran adquirir a través de la web del Cineclub o en taquilla al preu de sis euros per a adults i 5 per a xiquets i joves amb el Carnet Jove. També es podrà comprar un abonament en taquilla, les activitats paral·leles seran gratuïtes amb prèvia reserva en la web del KAKV.