La regidora d’Educació i Cultura, Elena Benítez, juntament amb el director de la Casa de Cultura, Pepe Ayelo, i el president del Cinema Club Villena, Antonio Vicente Martínez, han presentat hui la 39 edició de la Setmana de Cinema de Villena, que tindrà lloc entre el 6 i el 25 d’agost malgrat la situació de pandèmia generada per la Covid-19. La mostra, que inclou la projecció de 20 llargs i sis curts, tindrà lloc e a la sala de la Casa de Cultura amb títols del prestigi com ‘La Professora de Piano’, ‘Under the skin’, ‘Dónde estás, Bernadette’ o ‘Todo pasa a Tel Aviv’.

El cicle començarà el pròxim 6 d’agost amb l’emissió del curt ‘Cuzco’, un film de 2019 de 19 minuts dirigida per Víctor Sánchez Rodriguez i interpretades per Silvia Valero, Bruno Tamarit i Antonio Escámez relata la història de trobada i desacords amorosos amb la mítica ciutat de Cuzco com a fons. Els responsables del curt seran presents en la inauguració. Aqueix mateix dia es visionarà el llarg ‘Tot passa a Tel Aviv’, una cinta luxemburguesa, nominada com a Millor Comèdia en els premis de Cinema Europeu.

Les sessions se celebraran amb tres projeccions per sessió a les 17.45 hores, 20.15 hores i 22.45 hores, excepte el divendres 21 l’última emissió del qual serà a les 23.00 hores a causa de la duració de la pel·lícula que amplia els horaris.

L’edil de Cultura va explicar que la Setmana el Cinema cobreix una demanda cultural que l’àmbit privat no atén a la ciutat, i que combina cel·luloides més comercials amb films més difícils de visionar fora dels circuits convencionals. “Villena compta amb aquest Cicle amb un bon mix de pel·lícules per a tots els gustos, per a tots els públics, que cobreix una important demanda cultural no sols per a la ciutat, sinó per a una gran part de la província”, va afegir.

Homenatge al cinema mut per a una edició veterana

El tancament del cicle està previst el 25 d’agost amb l’emissió de la cinta de cinema mut de 1923, ‘L’Home Mosca’, interpretades pels mítics Harold Lloyd i Sam Taylor. Una emissió molt especial que ha sigut organitzada tal com es representen les emissions en els anys 20, amb música en directe que ambienta la pel·lícula. La cinta, que inclou la mítica escena de Lloyd penjat del gran rellotge, comptarà amb músics al piano i bateria que generaran de música ambient a cada escena. La interpretació musical és a càrrec del mestre Jorge Gil Zulueta.

Benítez va assenyalar que “estem en l’edició més important, primer perquè la podem celebrar; segon, perquè preservem una cita de referència en el panorama cinematogràfic de la província després de 39 anys de vida; i tercer, perquè l’aconseguim amb un excel·lent cartell miscel·lani malgrat les dificultats que ha suposat la pandèmia i l’exigències higienicosanitàries”.

Sobre aquest tema, el director de la Casa de Cultura va recordar les mesures de seguretat i higiene que exigeix la norma, però també va aclarir que des del primer moment han tractat de sostindre aquesta cita cultura al llarg de l’any. “Afortunadament, ho podem celebrar i és un gran èxit de tots, especialment de l’associació del Cinema Club”, va comentar.

En aquest sentit, el representant del Cinema Club Villena va afirmar que “estar en aquest any ací és més important que mai, perquè s’ha suspés moltes coses, molts esdeveniments importantíssims del cinema a nivell mundial que no s’han suspés i nosaltres, amb totes les mesures de seguretat, podrem realitzar-ho”. Martínez va assenyalar que l’organització de la Setmana de Cinema d’aquesta edició ha sigut més complicada que altres anys, i ha obligat a introduir elements nous com a venda d’entrades anticipades, el pagament amb targeta i la venda per internet».