La quinzena edició de la Setmana Gastronòmica de la Nyora i el Llagostí de Guardamar ha sigut presentada hui en el restaurant del Jardí. L’alcalde, José Luis Sáez, acompanyat per la presidenta de l’Associació de Restauradors de Guardamar, Rebeca Pérez i la directora del Jardí, Carmen Amores, han sigut els encarregats de donar a conéixer els diferents actes i esdeveniments d’aquest prestigiosa setmana gastronòmica. Entre els assistents es trobaven a més els representants dels restaurants participants.

Qualitat dels productes, innovació, treball i sobretot la utilització de la nyora de l’horta i el llagostí de la desembocadura del Segura, únics en tota la geografia espanyola, són les claus de la consolidació, acceptació i reconeguda importància que han fet que hui estiguem presentant aquesta 15 edició assenyala, José Luis Sáez.

Prova d’això, va afegir, és que l’any passat van ser servits 2.200 menús en aquest esdeveniment que es caracteritza per presentar els millor de la cuina de Guardamar.

Per a l’alcalde, aquesta data és simbòlica, ja que les jornades compleixen 15 anys, cada vegada hi ha més participació en els seus diferents actes i ja, és un dels esdeveniments gastronòmics més valorats en tota la ComunitatValenciana i fora d’ella.

Per part seua, Rebeca Pérez, va voler destacar l’ocupació en els diferents menús de dos productes emblemàtics, la nyora i el llagostí que fan que la nostra proposta aquest consolidada i siga única.

D’igual forma, Carmen Amores, va assegurar que “si hem arribat a aquesta quinzena edició és per alguna cosa, per un conjunt de circumstàncies i bon fer que permeten que cada veure tinguem més qualitat, més participants i més comensals”.

PROGRAMA

Diversos actes conformen la programació d’aquesta quinzena edició. El primer tindrà lloc divendres que ve 26 d’abril amb un tast de vins de Cellers Francisco Gómez en el restaurant el Bocaito. Actuarà com a sommelier Ricardo Cases.

També se celebrarà el cinqué concurs nacional de cuina de la nyora i el llagostí. La final del concurs serà el dia 20 de maig en el restaurant El Jardí, i les inscripcions es podran realitzar fins al 2 de maig.

Destacar que el sopar inaugural de les jornades serà el dia 2 de juny en el restaurant Le Bleu. L’endemà començarà el recorregut gastronòmic amb els sis restaurants participants: Chema. Club Nàutic, El Bocaito, El Bocaito Platja, El Jardín i Le Bleu.