Un estudi realitzat per l’Institut d’Estudis Econòmics de la Província d’Alacant (INECA) analitza la repercussió econòmica que la festivitat de Setmana Santa genera en els diferents municipis de la província. En concret, han sigut objecte d’estudi les ciutats la festa de les quals de Setmana Santa ha rebut el distintiu que les reconeix com a “Festa d’Interés Turístic”.

En aquest sentit, cal destacar que la Setmana Santa de Torrevella, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial l’any 2011, té un impacte de 9’7 milions d’euros, la qual cosa la situa en tercera posició quant a volum de diners generats de tota la província, tan sols per darrere d’Alacant i Elx, i per davant de ciutats la Setmana Santa De les quals ha sigut declara de “Interés Turístic Internacional”, com Oriola o Crevillent. Del mateix estudi es desprén que l’impacte total d’aquesta festivitat en el conjunt de la província és de més de 191 milions d’euros.

Díptic Setmana Santa

Els resultats de l’estudi realitzat per INECA han sigut donats a conéixer per la regidora de Turisme, Fanny Serrano, qui ha comparegut davant els mitjans al costat del President de la Junta Major de Confraries, Ignacio Suárez, per a presentar el fullet informatiu sobre la festivitat de Setmana Santa a Torrevella.

Suárez ha explicat que la principal novetat d’enguany és que “anteriorment ho féiem en una grandària d’A3 i per a aquesta ocasió hem volgut fer el díptic en format librillo, per la qual cosa resulta molt més eficient com a guia d’ús ja que és molt més manejable i còmode”.

El díptic informatiu, del qual la Junta Major de Confraries distribuirà un total de 5.000 exemplars, conté tota la informació relativa a la festivitat de Setmana Santa, incloent horaris, recorreguts i itineraris de les diferents processons, així com mapes i cultes religiosos amb els respectius horaris de missa.

Suárez ha anunciat que, a més, per a enguany s’han inclòs novetats més enllà del nou format, com la inclusió del Dissabte de Passió en el programa, el canvi d’horari per a la tamborada del Dissabte de Gloria (que serà a les 17.30 hores), o el recorregut de la processó del Divendres Sant, que després de les obres d’asfaltat, tornarà a passar per la Plaça d’Orient com era habitual.

Fanny Serrano ha conclòs manifestant que “la Setmana Santa és un referent turístic de primer ordre per a la nostra ciutat, tal com es desprén de les dades conclusives de l’estudi realitzat per INECA, per la qual cosa hem de cuidar-la i fer-la el més atractiva possible per als turistes, i amb la realització d’aquests fullets podem oferir-los una guia de mà amb la qual poden seguir tots els actes programats d’una manera pràctica i còmoda”.