La sala Juana Francés de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal,4) allotjarà l’exposició “Enrique Cerdán Tato, memòria del compromís fins al pròxim 18 de febrer.

La mostra començarà la itinerància per la província a la Seu d’Alacant, després de la presentació al MUA, i pretén reunir un panorama general de l’escriptor, crític literari, professor, periodista, cronista d’Alacant i premi de les Lletres Valencianes, gràcies al fons documental, cedit generosament per la família a l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant.

Enrique Cerdán Tato, passejant i viatger singular, va cultivar un historial de publicacions entre el conte i la novel·la, el periodisme i l’assaig. Com detallen els responsables de la mostra, la inauguració de l’exposició al Museu de la Universitat d’Alacant amb motiu de l’Acte Anual de l’Arxiu de la Democràcia de la UA, es va fer coincidir amb el 90 aniversari del naixement de l’homenatjat (nascut al juliol del 1930) i suposa un esforç necessari per a reivindicar la figura i l’obra de Cerdán Tato.

Enrique Cerdán Tato (Alacant, 1930-2013) va ser escriptor, crític literari, periodista i destacada personalitat de la cultura i vida política alacantines. Va participar activament en diverses associacions professionals i moviments ciutadans. La seua important aportació en les múltiples facetes de la seua vida pública li va valdre el reconeixement de distincions i premis, entre els quals destaca el premi de les Lletres Valencianes concedit l’any 1991. La Universitat d’Alacant li va atorgar el Premi Maisonnave el 2010 per la defensa dels drets i de les llibertats. El 2008, la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes li va dedicar un portal d’autor. Membre del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia, el seu extens arxiu personal va ser donat per les seues filles a l’Arxiu de la Democràcia al juny del

Catàleg de l’exposició