Aquest dilluns 4 de febrer a les 20 hores començarà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) un interessant cicle que tindrà les actrius alacantines d’avui com a protagonistes. El cicle, dirigit pel dramaturg Juan Luis Mira, té cinc sessions protagonitzades per Sonia Almarcha, Saida Benzal, Mélida Molina, Patricia Jordá i Inma Mira.

Mira afirma que les sessions es plantegen com unes trobades amb les protagonistes, en les quals parlaran de les seues trajectòries, la forma que tenen d’entendre la interpretació, la visió que tenen –com a dones– d’una professió que no només és glamur. Les cinc actrius del programa, afirma el director, són brillants i compromeses i, des de la província alacantina, s’han fet la seua vida professional allà on han pogut (quasi sempre, a Madrid.) Actrius tot terreny, que combinen interpretació amb direcció, escriptura o docència. Actrius de teatre, però també de cine o televisió. Actrius amb lletres majúscules que s’han guanyat el respecte de la professió, que han obtingut premis i reconeixements, però que continuen pensant que no hi ha millor premi que seguir en aquesta baralla nostra de cada dia que significa ser actriu.

Sonia Almarcha

Natural de la localitat alacantina del Pinós, Sonia Almarcha somiava a triomfar en l’escenari i davant de la pantalla des de molt jove. Va estudiar interpretació a l’Escola d’Art Dramàtic de València, i s’hi va llicenciar l’any 1989, i va completar la formació al Laboratori Teatral William Layton i a l’escola de Juan Carlos Corazza. Després de debutar el 1995 en la petita pantalla en un episodi de la sèrie Ay, Señor, Señor, fa el gran salt dotze mesos després amb el film Adosados. Secundària de luxe, i no només això, Sonia s’ha destapat com una de les actrius més talentoses de la seua generació gràcies a títols com a Muertos comunesLa soledad, Amador, Crematorio o El reino. No obstant això ha desenvolupat la major part de la seua activitat professional en el teatre i en la televisió, despuntant en sèries com Abogados, Génesis, en la mente del asesino, Sin tetas no hay paraíso, Acusados, i amb participació en capítols d’Amar es para siempre, 14 de abril. La República, Vis a vis, o El ministerio del tiempo

Calendari

Dilluns 4 febrer. Trobada amb SONIA ALMARCHA

Dilluns 18 febrer. Trobada amb SAIDA BENZAL

Dilluns 25 febrer. Trobada amb MÉLIDA MOLINA

Dilluns 4 març. Trobada amb PATRICIA JORDÁ

Dilluns 25 març. Trobada amb INMA MIRA