La Seu Universitària Ciutat d’Alacant inaugura el pròxim dilluns 24 de gener, a les 20 hores, un nou cicle que tindrà com a tema central la “Política per a temps difícils”, a les instal·lacions de Ramón y Cajal, 4. Dirigit pels catedràtics de Dret Constitucional de la UA, Mar Esquembre i Manuel Alcaraz, el cicle proposaràun conjunt de reflexions plurals per al diàleg obert, amb vocació de trobada.

Daniel Innerarity, catedràtic de filosofia política, investigador Ikerbasque en la Universitat del País Basc, director de l’Institut de Governança Democràtica i professor en l’Institut Universitari Europeu a Florència, oferirà la conferència inaugural «Gobernar en la Sociedad de la crisis».

El cicle continuarà el dimarts 25 de gener amb la ponència «¿Hacia dónde va Europa?», a càrrec de Marián Martínez-Bascuñán, professora de Ciència Política de la UAM, columnista i excap d’opinió d’El País, i el dimecres 26 amb una sessió dedicada «La independencia judicial y el Estado Democrático», que impartirà Joaquim Bosch, jutge, portaveu de la organització Jutgesses i jutges per a la Democràcia entre 2012 i 2016. El dijous 27, Argelia Queralt, professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, lletrada del Tribunal Constitucional, editora d’IberIconnect.blog i ex directora editorial d’Agenda Pública, parlarà de «La constitución en tiempos digitales». Tancarà el cicle el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, el divendres 28 de gener, amb la conferència de clausura «De la España Autonómica al Estado Federal».

L’assistència a totes les sessions del cicle és lliure fins a completar la capacitat de la sala i també podrà seguir-se en directe.