La fi de la Gran Guerra el 1918 va marcar una fita històrica, però els successos que van tenir lloc entorn d’aquest any i les anàlisis que es van fer des de la literatura, el cinema o la pintura d’aquests, adquireixen una transcendència més enllà de la historiografia. Per aquest motiu, coincidint amb la celebració del centenari de la fi de la Gran Guerra, la Seu Ciutat d’Alacant dedica un cicle a l’anàlisi dels records, testimonis, presagis i denúncies d’aquest període històric. Els organitzadors puntualitzen que els processos creatius de la literatura i l’art van experimentar una forta acceleració i intensitat impulsats per les vivències que va proporcionar la més brutal de les conflagracions. La guerra va ser un factor decisiu en la metamorfosi que, a través de les avantguardes, va experimentar la creació literària i artística.

El cicle començarà dilluns que ve, 5 de novembre, a les 18.30 hores, a les instal·lacions de la Seu de Sant Ferran, 40, amb una primera sessió dedicada als «Contextos», que inclourà una conferència a càrrec de Miguel Ángel Vega, la presentació del llibre La Primera Guerra Mundial en la literatura y las artes i la projecció de la pel·lícula La última bandera.

La segona sessió, el dimarts 6 de novembre, estarà centrada en «Mirades retrospectives», i continuarà el dimecres 7 amb «Testimonis i presagis». El dijous 8, la sessió estarà dedicada a «Testimonis del present i presagis del futur», per a concloure el divendres 9 amb «Altres guerres i altres arts».

Programa complet