Comença el cicle de cinema en versió original “Kirk Douglas etern», un cicle homenatge a l’actor i productor nord-americà mort el 5 de febrer d’aquest any a l’edat de 103 anys. El programa, previst per a el mes de maig i ajornat per la situació sanitària, s’inaugura hui dimarts, 27 d’octubre ,en la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) i inclou quatre sessions amb projecció i debat, a les 19 hores, els dies 27 d’octubre, 3, 10, 17 i 24 de novembre.

Coordinada per Israel Gil, responsable de l’Aula de Cinema de la UA, aquesta activitat està oberta a tot el públic (limitat a la capacitat marcada per seguretat Covid-19). Totes les pel·lícules s’emetran en versió original amb subtítols en espanyol amb el propòsit de potenciar l’aprenentatge d’idiomes. Després de les projeccions s’encetarà un col·loqui amb la participació dels assistents.

Kirk Douglas, l’autèntic nom del qual és Issur Daníelovitx Demski, va nàixer a Nova York el 1916. Entre els seus papers destaca la seua interpretació del pintor Vincent van Gogh en Van Gogh, la passió de viure (1956), i d’Espartac (1960), pel·lícula de Stanley Kubrick. Per la seua extensa i reconeguda carrera va rebre un Premi Óscar honorífic en 1996.

Programa:

Dimarts, 27 d’octubre. EL GRAN CARNAVAL, Billy Wider (1951). Gènere: Drama, Cinema negre i Periodisme.

Sinopsi: Charles Tatum és un periodista sense escrúpols que travessa una mala ratxa a causa de la seua addicció a l’alcohol, raó per la qual s’ha vist obligat a treballar en un petit diari de Nou Mèxic. Quan un miner indi es queda atrapat en un túnel, Tatum veu l’oportunitat de tornar a triomfar en el món del periodisme. Llavors, de connivència amb el xèrif del poble, no solament converteix el cas en un espectacle, sinó que, a més, retarda tant com pot el rescat.

Dimarts, 3 de novembre.CAUTIVOS DEL MAL, Vincente Minnelli (1952). Gènere: Drama, Melodrama i Cinema dins del cinema.

Sinopsi: Un tirànic i manipulador productor de cinema (Kirk Douglas), que ha caigut en desgràcia, demana ajuda a un director (Barry Sullivan), a una actriu (Lana Turner) i a un guionista (Dick Powell), als quals va ajudar a triomfar, però que tenen raons de sobres per a detestar-lo. Els tres li retrauran la seua falta d’escrúpols per a aconseguir l’èxit sense reparar en les persones a les quals traïa o enganyava.

Dimarts, 17 novembre. DUEL DE TITANS, John Sturges (1957).Gènere: Western.

Sinopsi: Wyatt Earp, el xèrif de Dodge City, es  torna a trobar amb John Doc Holliday, un jugador borratxo i tuberculós a qui va salvar la vida en una ocasió. Junts hauran d’enfrontar-se a la banda dels Clanton, una poderosa família que té atemorit tot el poble

Dimarts, 24 novembre. EL DIA DELS TRAMPOSOS, Joseph L Mankiewicz (1970). Gènere: Western, Comèdia i Drama carcerari.

Sinopsi: Any 1883. Un grup de condemnats ingressa a la presó federal d’Arizona. Entre ells hi ha Paris Pitman (Kirk Douglas), un home que ha enterrat un botí de mig milió de dòlars en el desert i viu amb l’obsessió de fugir per a recuperar-los. A aquest efecte intenta convèncer diversos presos perquè el secunden i, al mateix temps, intenta guanyar-se la confiança del nou alcaide.