La Sala Juana Francés de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant (av. de Ramón y Cajal, 4) va obrir al públic, aquelst divendres 7 de maig, l’exposició de Pilar Sala “Alquímia vegetal”.

La mostra, que podrà ser visitada fins al 26 de juliol, exposa el treball d’investigació que, des de fa diversos anys, realitza Pilar Sala amb les plantes del seu entorn. L’artista afirma que “amb les plantes elabore papers molt texturitzats que anomene textures vegetals, i que posteriorment utilitze per a fer llibres, escultures, collages, instal·lacions i ara també fotografies”. Pilar Sala pretén transmetre amb aquesta mostra, segons les seues paraules, el respecte i l’admiració pel món vegetal que tant ens ha donat i ens dona contínuament a la humanitat en les diferents formes d’utilització: recer, vestit, aliment, medicina, font de saviesa i bellesa… “Vull que siga un crit d’atenció i conscienciació per a la seua cura, davant una societat com la nostra, consumista i depredadora”.

Sala utilitza l’antiquíssima tècnica de fabricació manual de paper, descoberta pels xinesos l’any 150 dC, per a realitzar els papers a partir de les plantes. En el procés de conversió, ha descobert les qualitats i possibilitats de les fibres de cel·lulosa que conformen la planta i la màgia dels papers que se’n poden obtenir. “Aquesta màgia és la que vull mostrar a través de les obres d’aquesta exposició anomenada Alquímia vegetal”, afig l’autora.

Visites guiades: si està interessat/da en una visita guiada, pot contactar amb Pilar Sala en el telèfon 651 01 61 74. Nombre màxim de persones per visita: 10.