Comencen les «Xarrades divulgatives de cinema» a la Seu Ciutat d’Alacant, un nou cicle coordinat per Luis López Belda que constarà de set sessions del dimarts 7 de febrer al dimarts 28 de març. Totes les sessions tindran lloc a les 18.30 hores a les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4, amb entrada lliure. El cicle abordarà diversos vessants cinematogràfics com el cinema giallo, un tipus de thriller i terror europeu dels anys 60; el cinema coreà contemporani; el cinema verité; la trilogia hermètica de David Lynch, històries i anècdotes dels oscars, i una anàlisi de l’any cinematogràfic de 2023.
La sessió inaugural del dimarts 7 de febrer serà impartida per l’escriptor i professor de la UA Francisco J. Ortiz, amb la xarrada «Sangre, sudor y lágrimas: un viaje por el universo del cinema giallo», que oferirà una aproximació a aquesta mena de thriller i terror europeu que apareix en el cinema i la literatura des dels anys 60. Va tenir especial preponderància a Itàlia amb figures com Dario Argento. L’endemà, el dimecres 8, la sessió estarà centrada a oferir un resum de l’any cinematogràfic 2022, amb la participació de Gonzalo Eulogio (Cadena Ser) i Augusto González (Información TV). El dimarts 28 de febrer i el dijous 2 de març, les sessions estaran dedicades a la història i les anècdotes dels oscars, amb Paloma Ingelfinger, llicenciada en Direcció d’Escena i Dramatúrgia per l’ESAD de Murcia; i en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Múrcia.
La conferenciant desgranarà tots els seus coneixements sobre la història d’aquests premis que enguany es lliuren el 12 de març. Francisco J. Ortiz tornarà a les seu amb una segona xarrada, el dimecres 8 de març, amb «La verdad, 24 veces por segundo. Godard, Cassavetes y otros apóstoles del cinema verité» com a tema central. Aquesta sessió, a tall d’homenatge al recentment traspassat Jean-Luc Godard, serà un acostament als autors que van conrear el cinema verité. El cinema coreà contemporani serà el protagonista de la cita del 21 de març, en la qual Lara Chenlo farà una exposició de les principals pel·lícules i cineastes. El coreà està de moda, sobretot el seu cinema i la seua música pop. La conferenciant analitzarà els seus orígens, causes, conseqüències, temes i principals pel·lícules i directors. El cicle conclourà el dimarts 28 de març amb «La elipsis infinita. La trilogía hermética de David Lynch», a càrrec de Francisco J. Ortiz, que farà una anàlisi de tres de les cintes del director: Carretera perduda, Mulholland Drive i Inland Empire.