La Seu de la Universitat d’Alacant a Torrevella, en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrevella i l’Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta, imparteix el curs d’especialització “Introducció Pràctica a la Creació i Difusió de Continguts Audiovisuals. Aprenentatge col·laboratiu entorn de curtmetratges, llargmetratges i webseries”.

Aquest curs de cine, acreditat per la Universitat d’Alacant, té una duració de 30 hores i es desenvoluparà en el Centre Cultural Mare de Déu del Carme i en les instal·lacions de la productora audiovisual 99 Sovnd Rècords de Torrevella, entre el 16 d’octubre i el 3 de desembre. Comptarà amb professorat mixt, de doble perfil, tant acadèmic com professional.

El professorat acadèmic procedeix del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant i el màster oficial en Comunicació i Indústries Creatives (Jesús Algarra, Cande Sánchez-Olmos, Vicente García, Maria José Vilaplana i María Ester García). Pel que fa al professorat professional, el programa comptarà amb el guanyador del Goya a la millor animació i acadèmic del cine Paco Sáez; amb el director del Festival Internacional de Cine Social i Ecològic Mediterrani (FICSEM), Carlos Cañete; la directora de càsting Camila Valentine Isola; Carlos Cánovas, qui va obtenir una doble candidatura als Premis Goya al millor so pel llargmetratge Rosalinda i pel documental El siglo de Galdós, Esteban Die Ros, CEO de la productora 99 Sovnd Rècords; Ana Puerto, cofundadora de Premiere Actors, agència d’assessorament d’actors, actrius i productores, Carmen Moreno gestora cultural en àmbits com el finançament, la comunicació i el màrqueting de la cultura; i Marcos Altuve, director de dos curtmetratges guardonats com a Millor Guió, Millor Producció i Millor Edició.

El curs està destinat a totes aquelles persones que vulguen submergir-se en el setè art i fer d’això una afició o, fins i tot, una professió en alguna de les diferents branques de la indústria audiovisual. Durant la duració del curs, es farà un acostament a gran part dels diferents llocs professionals dins de la indústria audiovisual.

Professionals docents

Carlos Cañete Mures: Director del curtmetratge Despachado, director del Festival Internacional de Cine Social i Ecològic Mediterrani (FICSEM), productor executiu i guionista del curtmetratge Un lugar donde ser feliz (2018). Actualment roda el llargmetratge Dalia (2022), coprotagonitzat per Tamara Casellas, Itziar Castro, Nacho Guerreros i Laura Quirós.

Paco Sáez Ferrández: Membre de la Acadèmia del Cine des del 2011. Ha treballat en empreses i institucions com Walt Disney, Turner, Warner Bros o la Casa Reial espanyola. Guanyador del premi Goya a millor curt d’animació 2020 per Madrid 2120.

Camilla-Valentine Isola: Directora de càsting i assistent de la directora de càsting Debbie McWilliams. També va treballar per a Mary Selway en els anys 80. Entre els seus projectes com a directora de càsting destaquen títols com Los crímenes de Oxford, dirigida per Álex de la Església, Felices 140 de Gràcia Querejeta, Manolete de Menno Meyjes, El penalti más largo del mundo, de Roberto Santiago, Bridget Jones. Sobreviviré, de Beeban Kidron o Love Actually de Richard Curtis.

Carlos Cánovas Guerrero: Ha col·laborat en diversos projectes audiovisuals, llargmetratges, documentals, publicitat, sèries i videoclips. Va ser coordinador de so directe a la Escola de Cine (Ciutat de la llum) del 2009 al 2012. Ha treballat per a diverses productores tant a nivell nacional com internacional: Maskeline, Vancouver Mitjana, National Geographic , Fox, Twin Freaks Studio, Dinamo, Clapham films, Black mamba films. Actualment té la seua productora Sonido 43. L’any 2020 va obtenir una doble candidatura als Premis Goya al millor so pel llargmetratge Rosalinda de Ramón Luque i pel documental El siglo de Galdós de Miguel Calvo Bittini per a TVE.

Marcos Altuve Marquina: Es va formar a la Escola de Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Los Andes (Veneçuela), l’Escola de Cine de Canàries i l’Escola Internacional de San Antonio de los Baños (Cuba). És director de dos curtmetratges mereixedors de guardons com a Millor Guió, Millor Producció i Millor Edició.

Esteban Die Ros: Es CEO de la productora 99 Sovnd Rècords i director de videoclips, música i cine. Ha treballat amb diversos artistes com Juan Magán, Paulina Rubio, Kidd Keo i Sara Socas.

Ana Puerto Dauden: Advocada especialista en propietat intel·lectual, noves tecnologies i dret civil. Cofundadora de Premiere Actors, agència d’assessorament d’actors, actrius i productores.

Carmen Moreno Gómez: Gestora cultural en àmbits com el finançament, comunicació i màrqueting de la cultura, en els sectors d’escèniques, música, audiovisual i patrimoni.