Sota el títol de ‘Seu Oberta’, la Seu Universitària de Benissa farà un recorregut per la història de l’alimentació de la mà d’experts en diferents matèries. Les conferències es recolzen en els costums culinaris i els productes autòctons com també la indústria agroalimentària i el paisatge relacionats amb aquests.

El 21 d’octubre la cita és amb «Los secretos a la hora de distinguir vinos» Paco Teuler director de Winemultiverse, explicarà els seus trucs per a seleccionar els millors vins i parlarà de les últimes tendències en el món vinícola.

L’11 de novembre, les plantes aromàtiques procedents de les muntanyes alacantines seran les protagonistes. De la mà de Vanessa Martínez investigadora del CIBIO de la Universitat d’Alacant es donarà a conèixer de quina manera es combinen per a donar lloc a la varietat d’herbers que actualment posen punt final als menjars, però que tradicionalment han sigut preparats medicinals associats a malalties locals.

Tanca el cicle, el 25 de novembre, la conferència “Cocas y Minxos, tradición gastronómica” a càrrec del Pep Romany, propietari del restaurant coqueria Pont Sec, que parlarà de com les coques constitueixen un destacat apartat gastronòmic de la Comunitat Valenciana que es consumeixen en l’esmorzar, com a aperitiu, com a primer plat o com a berenar. Tot i ser en aparença, senzilles, bàsiques, de subsistència pel valor nutricional que tenen i la quantitat de variables que admeten, han format part de l’alimentació de generacions valencianes.

Aquest cicle ha sigut organitzat per la Seu Universitària en col·laboració amb el Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA-Dénia de la Facultat de Ciències .

El cicle de conferències es complementa amb l’exposició «Espècies: l’univers del Sabor», organitzada per la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, que fa un complet i amè recorregut per la història i els usos de les espècies i les herbes culinàries i que podrà visitar-se de l’11 de novembre al 28 de febrer a la Seu Universitària de Benissa.

Per l’actual situació sanitària, per a assistir és necessària la reserva prèvia al telèfon 965 733 562 o al correu seu.benissa@ua.es