La Seu Universitària de la Marina (C/ Puríssima 57-59. Benissa) inaugurarà hui divendres 29 de març a les 20 hores l’exposició “Educant el gust. Art i Història del ben menjar”. La mostra, que romandrà oberta al públic fins al 9 de juny, ofereix dues mirades sobre l’alimentació, una des de la història i una altra des de l’art, amb l’objectiu fer reflexionar sobre el paper de l’alimentació en la vida de les persones i les societats.

L’exposició consta de dos apartats. El primer està integrat per la mostra «Com vam aprendre a menjar», comissariada pel professor d’Història de la Ciència de la UA, Antonio García Belmar, en la qual es conta la història del Programa d’Educació en Alimentació i Nutrició (EDALNU) que es va desenvolupar entre el 1961 i el 1997 i l’objectiu de la qual era transmetre, a través de les escoles espanyoles, i divulgar en el conjunt de la societat les maneres d’alimentar-se que havien de traure definitivament la societat espanyola de les dècades de la fam i preparar-la per als riscos de l’abundància. La segona part, exposa una sèrie d’escultures de l’artista Inma Mengual, titulada «Amb la boca plena no es parla».

L’exposició es planteja des d’una visió didàctica, per la qual cosa s’oferiran visites guiades per a estudiants de col·legis i instituts, i també a l’Escola de Formació de Persones Adultes. La mostra es completa amb guies didàctiques adaptades als diferents cicles d’ensenyament perquè els estudiants puguen transformar la visita en una experiència d’observació, investigació i reflexió sobre la importància dels aliments i l’alimentació en les nostres vides.

Dins del marc d’aquest projecte s’ha programat també una taula redona per al 16 de maig, per a debatre i reflexionar sobre com aprendre a menjar des de les tradicions gastronòmiques.