El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Torrevella, Ricardo Recuero, la responsable dels Cursos d’Estiu, Larissa Timofeeva i José Norberto Mazón, director de la Seu Universitària de la UA a Torrevella, han presentat els Cursos d’Estiu Universitat d’Alacant, que es desenvoluparan en el mes vinent de juliol.

Larissa Timofeeva, directora del secretariat d’Extensió Universitària de la UA ha volgut destacar que «amb aquesta edició es compleixen 10 anys de l’inici dels Cursos d’estiu sota la marca Rafael Altamira en les Seus Universitàries de la UA, una aposta decidida per acostar el coneixement a tota la província. En aquest desé aniversari oferim 16 cursos impulsats per les Seus Universitàries, d’ells 4 presencials, 4 semipresencials, 2 en modalitat dual, i 6 en línia».

Timofeeva ha volgut agrair la «generositat i implicació dels directors de les seus i dels Ajuntaments de les respectives localitats en les quals se situen, ja que malgrat la no presencialitat de molts dels cursos, no han dubtat a proposar una àmplia oferta oberta a la participació de persones de qualsevol lloc, encara que això no implique la seua presència física en la seua localitat».

La Llacuna Rosa de Torrevella: potencials aplicacions dels seus microorganismes

Es tracta d’un curs teoricopràctic de base Biotecnològica centrat en conéixer la diversitat de microorganismes que viuen en la columna d’aigua i sediments de la Llacuna Rosa de Torrevieja i ecosistemes similars, així com destacar la importància que tenen els microorganismes extremófilos d’aquests ecosistemes en el medi natural. Com a part central del curs, s’abordarà l’estudi de les aplicacions industrials que tenen algunes de les molècules que produeixen aquests microorganismes, així com aplicacions dels propis microorganismes en processos de recuperació del medi ambient (eliminació de metalls pesants, biorremediación de salmorres, etc.) i tractament d’aigües residuals salines i salmorres de plantes dessaladores. Es discutiran aspectes relacionats amb la microbiologia, biologia molecular i bioquímica d’aquests microorganismes, per a entendre posteriorment com podrien ser emprats en processos industrials (farmacèutica, cosmètica, tractament d’aigües i de biorremediación de salmorres i sòls).

Direcció: Rosa María Martínez Espinosa. Dpto. Agroquímica i Bioquímica. Universitat d’Alacant

Crèdits: 15 hores / 1,5 crèdits ECTS (pendent d’acreditació)

Data: del 14 al 16 de juliol de 2021

Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades: 40 €. General: 60 €.

Introducció al pensament computacional a les aules de primària

El curs té com a objectiu introduir diferents eines de programació, robòtica i intel·ligència artificial usades per a iniciar als xiquets i xiquetes en edat escolar al món del pensament computacional. El curs constarà de quatre parts:

Es treballarà la creació de programes informàtics utilitzant llenguatges adaptats als més xicotets. Es veuran sistemes de robòtica infantil per a complementar els desenvolupaments de programació. Professors d’infantil i primària comptaran les seues experiències de treball amb aquestes tecnologies a l’aula. S’introduiran diferents conceptes tècnics i ètics sobre intel·ligència artificial adaptats als escolars.

Direcció: David Tomás Díaz

Créditos: 20 hores / 2 crèdits ECTS

Data: del 19 al 22 de juliol de 2021

Lloc: en línia

Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades 50 €. General 75 €

Del Mediterrani i l’Atlàntic: les Veus de les Escriptores Contemporànies

Aquest curs se centra en la revisió de la trajectòria literària de les escriptores que, a cavall dels segles XX i XXI, han dibuixat una genealogia femenina en les literatures de les dues bandes de l’Atlàntic. D’una banda, les narradores llatinoamericanes, d’altra banda, les mallorquines. Ens proposem avaluar la importància en el marc en el qual s’insereixen i també endinsar-nos en les seues obres.

Direcció: Dari Escandell Maestre

Créditos: 20 hores / 2 crèdits ECTS

Data: del 19 al 22 de juliol de 2021

Lloc: semipresencial. Seu Universitària de Torrevella

Preu: estudiants, PDI/PAS UA, alumniUA i persones desocupades 50 €. General 75 €