Del 9 al 13 de juliol, professionals de l’àmbit educatiu oferiran pautes i eines sobre igualtat i gestió de la diversitat a l’aula en un curs d’estiu de la UA que pretén cobrir aquesta mancança dels plans d’estudis universitaris

La igualtat i la gestió de la diversitat són valors que estan presents en l’acció educativa encara que, en l’actualitat, en cap pla d’estudis de les carreres relacionades amb l’àmbit educatiu s’imparteixen continguts destinats a ensenyar com coeducar a l’aula, ni com gestionar la diversitat. Amb l’objectiu de cobrir aquesta mancança, la Seu Universitària de Villena imparteix el curs d’estiu de la UA Coeducació i Gestió de la Diversitat, del 9 al 13 de juliol, dirigit per la professora Mónica Moreno.

L’acte inaugural tindrà lloc dilluns, 9 de juliol, a la 9 hores, amb la participació de la vicerectora d’Igualtat de la UA, María José Rodríguez, la regidora d’Igualtat de Villena, Catalina Hernández, la coordinadora acadèmica de la seu, María Ángeles Alonso, i Elena Simón, que impartirà la conferència inaugural.

Entre altres temes, el curs tractarà qüestions com les noves masculinitats a l’aula, la diversitat afectivosexual, audiovisuals per a la coeducació amb curtmetratges per la igualtat i per a la diversitat; i youtubers i influencers.

El programa inclou també la presentació del documental Las educadoras, de Mercedes Sánchez Vico.

“Las educadoras”

Dirigit per Mercedes Sánchez Vico, coordinadora del Pla d’Igualtat de l’IES Eduardo Janeiro, acompanyada pel realitzador Rakesh Bhagwan Narwani (Hospital cromático, Closet), en aquest documental participen setze educadores i coeducadores que posen el seu rostre a un treball que visibilitza i reconeix la tasca de les dones en la coeducació, siga des de l’escola, les famílies o els tallers de formació. La idea del documental va sorgir a partir de l’assignatura Igualtat de Gènere a través de la Imatge, que aquesta docent imparteix des de fa una dècada en diversos centres públics de secundària d’Andalusia. Aquest projecte ha sigut guardonat amb premis com el Reconeixement al Mèrit Educatiu el 2014, concedit per la Delegació d’Educació de Màlaga, el Premi de Dones sense Diferència, en l’Àrea de Joventut i Educació de la Diputació de Màlaga, o el Reconeixement en el 25è Aniversari a la seua tasca coeducativa de l’Institut Andalús de la Dona.

Programa: https://web.ua.es/es/verano/2018/villena/coeducacion-y-gestion-de-la-diversidad.html