La regidora de Relació amb Universitats, Belén Alvarado i la Directora de la Seu Universitària d’Elda, Charo Navalón, han presentat les activitats que des de la Universitat d’Alacant es realitzaran entorn de la temàtica del 8 de març. Igualment són totes gratuïtes i amb entrada lliure fins a completar aforament.

“Estem compromeses amb el Dia de la Dona Treballadora durant tot l’any”, ha assenyalat Alvarado, animant “a tothom al fet que vinga i gaudi de totes les activitats que organitza la Seu Universitària”.

Així, durant el mes de març, es realitzaran esdeveniments de tota mena: des de conferències i obres teatrals, fins a projeccions de pel·lícules, tot relacionat amb “qüestions d’Igualtat i Dona”, ha explicat Navalón, per la qual cosa “el mes de març ens hem bolcat perquè l’activitat sobre gènere i Igualtat siga més intensa”. El calendari és el següent:

El 6 de març, a les 19 hores es projectarà la pel·lícula ‘Sufragistes’ de Sarah Gavron en Paurides. “És una pel·lícula de la qual s’ha dit que és imprescindible perquè reflecteix la lluita i reivindicacions de les dones perquè la seua veu fóra tinguda en compte a l’hora de votar en les eleccions”, ha comentat la directora, ressaltant que “parla de la nostra història però la reivindicació continua sent vigent i encara ens queda molt per fer”.

El dijous, 7 de març, la Fundació Paurides acollirà la conferència ‘Les nostres veïnes: protagonistes anònimes de l’exili republicà i l’emigració de postguerra’, a les 20 hores, a càrrec de Bàrbara Ortuño. “Aquesta conferència parla de la dona que ha sigut poc estudiada en la història”, ha assenyalat Charo.

Així mateix, el 9 de març a les 20 hores a l’Auditori ADOC tindrà lloc l’obra de música i ballet ‘Boges per l’òpera’. “Tenim música, veu, ballet i contingut històric”, ha explicat Navalón. En aquesta obra s’explica a través d’àrees d’òpera com estava representada la dona en el Romanticisme. “Resulta que en quasi totes aquestes òperes les dones estaven sotmeses, eren obligades al matrimoni, eren maltractades, vivien vertaders drames sempre que volien ser independents ja que li les titllava de boges”.

Finalment, el 13 de març, a les 19.30 hores, a la Casa Vídua de Roses, es realitzarà la conferència ‘La lluita per la Igualtat: feminisme, història i llenguatge’ a càrrec de Mª Ángels Francés Díez, “que tracta temes d’actualitat, com hem arribat fins on estem i la tasca que encara queda per davant”, ha assenyalat Charo.

A més, ha presentat un curs sobre la Guerra Civil que serà el mes d’abril, i versarà sobre el tractament de la guerra en els documentals i comptarà amb la presència de productors i directors.

Així, també el dia 16 d’abril, en els Salons Princesa, hi haurà una activitat sobre educació víal des de les 9 hores fins a les 19 hores. Aquest dia també en el Teatre Castelar s’ha organitzat l’òpera ‘Elixir d’amore’.