La Seu Universitària de Villena, dependent de la Universitat d’Alacant (UA), i la Regidoria de Medi Ambient han organitzat un nou cicle de xarrades sobre ‘Villena i el seu entorn: aspectes mediambientals’, que podrà seguir-se via en línia. La directora de la Seu, María Ángeles Alonso, va explicar que aquesta activitat permet “eixir de la rutina i disposar d’un panell d’experts, professors de la Universitat d’Alacant i professionals vinculats a la gestió del medi ambient, per a conéixer la riquesa del nostre territori”. Alonso va posar l’accent en la important oferta al llarg de les següents set setmanes, d’accés lliure a través d’internet, que permet a tots conéixer aspectes interessants, que es pot convertir en un recurs educatiu també per a centres de secundària.

Per part seua, l’edil de Medi Ambient, Francisco Iniesta, va comentar que “tota labor de conscienciació i difusió de la riquesa natural del terme de Villena és molt positiu, ja que el que es coneix millor es defensa i es protegeix amb més força”. Iniesta va agrair la important labor que fa la Seu Universitària en aquesta matèria i va convidar a gaudir dels experts que participen en aquest cicle de conferències.

El cicle, que podrà seguir-se de manera telemàtica, començarà el 2 de març i en les seues set sessions s’estendrà cada dimarts fins al 20 d’abril. La primera sessió tractarà sobre “La colònia de xoriguers de la Vall dels Alhorines de Villena”, a càrrec del zoòleg, Vicente Urios. Continuarà amb la ‘Flora singular de Villena”, en aquest cas gràcies al botànic, Manuel Crespo. Les següents sessions seran sobre ‘Biodiversitat de coleòpters en l’Alt Vinalopó”, “Les Salinas de Villena, un món extraterrestre prop de casa” i “Ecosistemes i biodiversitat del Terme Municipal de Villena, amb aquesta gestió, ho perdem tot”, que impartiran David Molina, Basilio José Zafrilla i Antonio Pastor, respectivament.

A l’abril, està previst que participe José Miguel Andreu, geòleg, per a parlar de “Aigua subterrània: un tresor sota els peus” i Pedro Alfaro, que tancarà el cicle de conferències, sobre les “Curiositats geològiques sobre Villena”.