La platja del Racó de l’Albir acollirà aquest diumenge 19 de juliol el concert de la Societat Musical La Lira, una de les actuacions incloses en la programació de Estiu Festiu i que enguany s’emmarca en els actes paral·lels del 32 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi.

Aquest concert a l’aire lliure en primera línia de platja començarà a les 21.30 hores. El primer que ofereix la banda alfasina després de la irrupció del COVID-19. Va dirigit a totes aquelles persones que vulguen gaudir d’una agradable vetlada musical al costat de la mar. La banda interpretarà les peces ‘The Ludlows’ (Llegendes de Passió), de James Horner; ‘Pompeia’ (Poema Simfònic), d’Hugo Chinesta; ‘A discovery fantasy’ (Concert band/Inspiration TV Sèries), de Jan de Haan; ‘Brises del Clariano’ (Pasdoble), de José María Ferrero; ‘Primavera’ (Pasdoble), d’Antonio Gisbert, i ‘Pacific Dreams’ (Obra per a banda), de Jacob de Haan.

2020 és un any molt especial per a la Lira, perquè commemora la seua 40 aniversari. La banda, dirigida pel mestre David Fernández Rodríguez, oferirà un magnífic concert a l’aire lliure, “una de les actuacions més esperades de la programació cultural estival que enguany, a més, se celebra sota el paraigua del 32 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi”, ha destacat el regidor de Cultura, Manuel Casado, després de recordar que l’entrada és gratuïta.

La pandèmia de COVID-19 ha tingut fins a l’últim moment en la corda fluixa a la 32 edició del certamen, que finalment se celebrarà del 18 al 25 de juliol, dues setmanes després de l’inicialment previst. Una edició més austera, amb menys dies, menys pressupost, menys activitats paral·leles i menys aforament, però que manté la seua essència i l’única secció competitiva de curtmetratges.

Aquest Festival té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Enguany competeixen 24 curts en la secció oficial, triats d’entre els 865 presentats. Després de 32 edicions, ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional, homenatjant amb el lliurament del Faro de Plata a més de 60 personalitats del món del cinema.