La soprano valenciana Èlia Casanova arriba dissabte que ve 31 d’octubre al Palau Altea (Alacant) per a presentar, al costat del grup La Tendresa, el seu CD L’univers sulla pelle, el seu primer treball discogràfic, que va ser guardonat en l’última edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, atorgats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.
El concert serà el tercer i últim del Festival de Música Antiga i Barroca que organitza la regidoria de cultura d’Altea i està patrocinat per l’Institut Valencià de Cultura dins de les activitats programades a Altea com a capital cultural valenciana 2019-2020.
Durant el concert, que tindrà lloc a les 19 hores en el Mirador, Èlia Casanova interpretarà una selecció de les peces incloses en el seu CD, que recopila obres del primer Barroc italià a una i dues veus. Giovanni Felice Sances i Giovanni Battista dóna Gagliano comparteixen programa amb compositors més cèlebres com Girolamo Frescobaldi, Stefano Landi, Giovanni Girolamo Kapsberger, la compositora Bàrbara Strozzi i Benedetto Ferrari.
El públic descobrirà àries, madrigals i cantates poc conegudes, algunes mai abans registrades i no obstant això d’una alta qualitat compositiva. Una música que toca els sentits i la pell a través de la monodia acompanyada; veus i instruments l’acompanyament dels quals se supedita totalment a la poesia, essència i fonament de la “seconda pratica”.
L’univers sulla pelle convida a explorar una nova manera d’escoltar: una evocació de la música des del cos i la pell; des de la tendresa i l’afecte; des de la passió per la música i pel treball.
En aquest concert Èlia estarà acompanyada per la Tendresa, formació creada per ella mateixa i integrada per Adriana Mayer (mezzosoprano), Laura Salinas (viola de gamba), Fernando Serrano (tiorba), Ramiro Morales (archilaúd) i Daniel Bernaza (cornetto, cornetto mute i flauta).
Reserva d’entrades
L’entrada al concert és gratuïta prèvia reserva a través de la web alteacultural.com.
Èlia Casanova
Titulada Superior de Canto pel Conservatori de Música de València, es va especialitzar en música antiga, becada per l’Institut Valencià de la Música, amb el prestigiós tenor Andrew King.
Ha sigut guardonada amb diferents premis en l’àmbit de la música antiga, entre els quals destaquen el Cecil Drew Oratorio Prize (Anglaterra) i el Premi Especial del Jurat del Concurs Internacional de Música Antiga de Gijón.
Col·labora regularment com a solista amb ensembles especialitzats com Capella de Ministrers, Al Ayre Español, Música Ficta, L’Armonia degli Afetti, Harmonia del Parnàs o Qvinta Essençia.
Fins hui ha participat en dotze treballs discogràfics amb diverses agrupacions. En els últims dos anys ha gravat L’Univers Sulla Pelle amb el seu ensemble La Tendresa; Marenzio, Madrigals amb Qvinta Essençia; Lucretia Borgia amb Capella de Ministrers; Alonso Lobo Sacred Vocal Music amb el Cor Victoria; Arrels. Entre la tradició i el patrimoni amb Capella de Ministrers; ‘DREIZEHN’ Stockhausen & Hildegarda amb Amores Grup de Percussió i La Ruta de la Seda amb Capella de Ministrers.
La Tendresa
La Tendresa és una formació especialitzada en música antiga i fundada per Élia Casanova en 2015 que reuneix músics de reconegut prestigi nacional i internacional que treballen regularment amb grups professionals d’alt nivell, a més de participar com a solistes en els millors festivals de música antiga de tot el món. La Tendresa va fer el seu debut en 2015 en el Teatre Real Coliseu de Carles III San Lorenzo de El Escorial amb un programa sobre erotisme en el barroc que va collir grans èxits.
ÈLIA CASANOVA & LA TENDRESA
L’UNIVERS SULLA PELLE
Dissabte, 31 d’octubre de 2020. 19 hores.
Palau Altea Centre d’Arts (Mirador)
Entrada amb reserva: alteacultural.com