Aquest pròxim divendres 28 d’octubre a les 20.00 h continua la 35a edició de la Tardor Cultural, cicle de conferències organitzat per l’Ajuntament de Petrer amb la col·laboració de Caixapetrer i la Seu Universitària de Petrer. En aquesta ocasió, serà el torn de Gervasio Sánchez Fernández, fotògraf especialitzat en fotoperiodisme de guerra, que acudirà a Petrer com a proposta de la pròpia entitat universitària.
Nascut a Còrdova a l’agost de 1959, Gervasio Sánchez és periodista des de 1984 i viu a Saragossa des de fa 34 anys. Els seus treballs es publiquen en Herald d’Aragó, col·labora amb la Cadena Ser i la BBC i dirigeix des del 2001 el Seminari de Fotografia i Periodisme d’Albarrasí. És autor de més d’una dotzena de llibres fotogràfics. En 2001 va coordinar al costat de Manuel Leguineche el llibre Els ulls de la guerra (Homenatge a Miguel Gil) i en 2004 va publicar el llibre literari Salvar als xiquets soldats.
Ha rebut els premis de les Associacions de Premsa d’Aragó, Almeria i Còrdova, els premis Cirilo Rodríguez, Drets Humans, Ortega y Gasset, Rei d’Espanya en dues ocasions, Julio Anguita Parrado, Bartolomé Ros, Jaime Brunet, Guernica per la Pau i la Reconciliació, José María Portell, José Antonio Labordeta i en 2009 se li va concedir el Premi Nacional de Fotografia. És enviat especial per la pau de la UNESCO des de 1998. En 2004 el govern d’Aragó li va entregar la Medalla al Mèrit Professional, en 2011 el govern d’Espanya li va concedir la Gran Cruz de l’Ordre Civil de la Solidaritat Social i en 2019 va rebre la Medalla d’Or de la Creu Roja Espanyola. És fill adoptiu de Saragossa i és president d’Honor de l’Associació Fotogràfica Cordovesa (AFOCO).
La xarrada, que portarà el títol de “Els ulls del dolor”, tindrà lloc en la sala d’actes de Caixapetrer i l’entrada és lliure, limitada a l’aforament de la sala.
Així mateix, per als dies 29 i 30 d’octubre s’ha programat el curs de fotografia “La dignitat és el que importa”, a càrrec del propi Gervasio Sánchez. El curs, que s’impartirà en la seu del Grup Fotogràfic de Petrer (GFP), servirà per a repassar l’obra fotogràfica de Sánchez a través dels múltiples projectes que ha realitzat en zones en conflicte bèl·lic i analitzar el paper del fotoperiodisme a mostrar el drama humà que ací sorgeix. Tota la informació (preu, places oferides, horaris…) es troba disponible en la pàgina web de la Seu Universitària de Petrer (https://web.ua.es/es/seus/petrer/cursos-y-jornadas/2022-2023/la-dignidad-es-lo-que-importa/la-dignidad-es-lo-que-importa.html).
Des del GFP s’agraeix la proposta per part de la Seu Universitària per portar a Petrer a un dels referents del fotoperiodisme espanyol i anima a tots els aficionats a la fotografia a participar en aquestes activitats.