L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla i el director del Teatre, Francesc Sanguino, han presentat la Temporada Primavera 2019 del Teatre Principal. Lola Herrera, Ana Torrent, Carmelo Gómez, El Bruixot, Lolita, Ismael Serrano, Manolo García o Kiti Manver són alguns dels noms propis que donaran color a la Primavera més musical dels últims anys del Principal.

El nou disseny del programa, menys conceptual, reflecteix la voluntat contínua d’evolució del Teatre, que fa un pas més, oferint una imatge més fresca, que es complementa amb una agenda encunyada que permeta als usuaris tindre molt més present la programació i fins i tot penjar-la fàcilment el frigorífic de casa.

Des de febrer a juny, el Principal ofereix una variada programació en la qual com sempre estan presents: deu espectacles de teatre, huit de música, dues d’òpera, una de circ, tres de dansa, una d’humor i un musical.

Padilla ha assenyalat «que amb la programació que hui presentem, intentem atraure a tots els alacantins al Principal, i aconseguir que ho senten com a propi». «Sabem que els concerts són sempre un al·licient pels gustos de la ciutat, i estem convençuts que seran un èxit rotund»

L’obertura de temporada estarà marcada per la continuació del Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant, que posa sobre les taules quatre grans produccions. «El Rei Lear», de la companyia andalusa Talaia. «Electra», de la prestigiosa Companhia do Chapito, procedent de Portugal que aporta la nota internacional, i els dos muntatges del Festival De Teatre Clàssic de Mèrida 2018, «Èsquil. Naixement i mort de la tragèdia», dirigida i protagonitzada per Rafael Álvarez El Bruixot, i el retorn de Lolita a Alacant de la mà de «Fedra».

La proposta teatral per a la primavera del Principal està protagonitzada per grans noms de l’escena nacional. Carmelo Gómez i Ana Torrent portaran «Totes les nits d’un dia» el mes de març. Lola Herrera torna amb un dels seus treballs més emblemàtics, «Cinc hores amb Mario», que compleix trenta anys en els escenaris. La comèdia arriba de la mà d’una altra de les grans de l’escena, Kiti Manver; «Junts» dirigida per Juan Carlos Rubio. L’actriu alacantina Sara Moros protagonitza «A Margarita» en Teatre de Cambra en dues funcions els dimecres 6 i 13 de març.

A més el Principal rep a les prestigioses companyies La Zaranda, Els Joglars i a la Cubana, amb el reeixit musical «Adéu Arturo».

El Principal acomiada l’hivern amb el concert de la banda alacantina Mailers el divendres 25 de gener, que és d’altra banda és el tret d’eixida a la primavera més musical dels últims anys. Música per a tots els gustos que portarà el flamenc de Sempre Així, Ismael Serrano, Rapsody of Queen, Funambulista, Manolo García, Music Has no Limits, el Grup de Cambra de la OFUA i Welcome to the Machine. Tribut a Pink Floyd.

En l’apartat de música no pot faltar l’òpera, que arriba amb dues dels grans títols: «Carmen» i «Madama Butterfly». Amb segell alacantí la Gran Gala de Celebració del 50 Aniversari de la Companyia Lírica Alacantina, a benefici de APSA.

A més enguany el Principal celebra el Dia Mundial del Jazz amb un concert a càrrec de Jazzalicante, també de caràcter benèfic, en aquest cas a benefici de l’Associació Espanyola contra el càncer (AECC).

El Ballet Nacional d’Espanya torna al Principal amb l’Homenatge a Antonio Ruiz Soler «Antonio el Ballarí», que encapçala el cartell de propostes de dansa, que es completa amb el ballete Giselle i Víctor Ullate Ballet i els seus 30 anys de Dansa.

L’humor vindrà de la mà del xou del periodista Juan Carlos Ortega, i el tancament de temporada té com a protagonistes als més xicotets que podran gaudir una vegada més en el Principal de Cantajuego en una doble sessió el dissabte 15 de juny.

El projecte Entrada Cangur s’aferma en la primavera del Principal amb cinc noves parades. Els xiquets podran viure la seua experiència en El Principalito mentre els majors gaudeixen de les funcions de Fedra, «Totes les nits d’un dia», Els Joglars, Juan Carlos Ortega i Junts.

Les Entrades Cangur estan a la venda en taquilla i web, i existeixen dues modalitats, l’Entrada Cangur General, el preu de la qual és de 8 €, i l’Entrada Cangur Multi, a un preu de 6 €, sempre que s’adquirisquen 2 o més Entrades Cangur en la mateixa compra.

Entrada Cangur és la proposta del Teatre Principal d’Alacant per a afavorir la conciliació de l’oci en família. Mentre els adults assisteixen a les funcions de la programació, els xiquets gaudeixen d’una programació paral·lela a la Sala Nuria Espert del Teatre Principal.

El Principal a més continua amb el seu cicle Moments Alhambra en l’Escenari amb tres nous concerts. Varry Brava, Marwan i La Ben Volguda.

Les entrades van eixir a la venda el passat dia 11 en taquilla i també en tots els canals habituals.