El so de la trompeteta, Bàndol municipal i llançament de coet van inaugurar dissabte passat la tercera edició de Novelda Modernista, un cap de setmana d’activitats per a tots els públics organitzades per l’Ajuntament de Novelda amb l’objectiu de donar a conéixer i posar en valor el patrimoni modernista local.

En un ambient festiu es va desenvolupar una àmplia programació d’actes que va registrar una alta participació i que va omplir els carrers del centre i els edificis modernistes de multitud de visitants que es van caracteritzar d’època. Precisament, la regidora de Turisme, Geno Micó, va agrair la participació de tots els col·lectius del municipi i, especialment, a la incipient associació modernista perquè, va animar, entre tots hem de fer gran aquesta iniciativa.

Durant el cap de setmana es va posar de rellevància la presència modernista en la localitat amb visites guiades i teatralitzades als principals edificis modernistes; fira d’artesania; exposicions, tant a l’interior dels edificis com en l’exterior; presentacions de llibres; exhibicions i animació per a públic de totes les edats. A més, restaurants de la localitat van oferir plats inspirats en el Modernisme.

Novelda, Centre d’Interpretació del Modernisme

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, va expressar la seua satisfacció per el “èxit d’una tercera edició de Novelda Modernista que, va assegurar, ha superat amb escreix a les anteriors. Martínez va assenyalar que aquesta nova edició suposa la consolidació del projecte i de la marca Novelda Modernista, ja que el Modernisme “és un fet diferencial i una de les potencialitats de Novelda, va apuntar l’alcalde, qui va afegir que l’actual equip de govern està realitzant una aposta forta per a convertir a Novelda en Centre d’Interpretació a la Comunitat Valenciana del Modernisme ja que el conjunt patrimonial de la ciutat és el més important de tota la Comunitat.