«Abril en Dansa – El festival´´, sorgeix amb un acord de la companyia OtraDanza, i els Ajuntaments d’Alacant i Elx per a organitzar esdeveniments que commemoren i promoguen el Dia Internacional de la Dansa, (29 d’abril). El seu objectiu és crear nous públics, promocionar i acostar la dansa a totes les persones i a tots els nivells.

OtraDanza treballa amb l’objectiu de difondre la dansa contemporània crear públic per a aquesta disciplina, amb representacions, tallers, flashmobs, etc. L’any 2012, la companyia es planteja fer un pas avant en aquest camp i proposa als Ajuntaments d’Alacant i Elx l’organització d’un esdeveniment que potencie tota la labor realitzada durant els últims anys. La proposta consisteix a aprofitar el marc del Dia Internacional de la Dansa per a generar un conjunt d’activitats obertes al públic que involucren i unisquen a professionals de la dansa, artistes contemporanis de diferents disciplines, estudiants i gent aficionada a la dansa en general amb la finalitat d’atraure un públic que, per desconeixement o llunyania, no participa d’aquesta disciplina. Aquestes accions tenen com a objectiu donar a conéixer la dansa contemporània a nous públics i trencar barreres entre els professionals i l’espectador. Al llarg de les seues edicions el Festival s’ha anat consolidant, donat suport per la professió i els afeccionats a la dansa de tota la Província. Cada any el Festival creix. 

Ballarins i coreògrafs alacantins que treballen dins i fora del nostre país es donen cita el 27 d’abril dins del programa «La Terreta Balla» que acosta a la seua província a professionals amb una àmplia trajectòria tant nacional com internacional. En aquesta edició s’exhibiran coreografies de carlos carbonell, Sonia gonzález, carlos peñalver, Sybila Gutiérrez i Fran Martínez, Diana Grytsailo i Martina rocosa, Marcat Danse, el Conservatori Superior de Dansa José Espadero o la companyia Abans Collado. 

ESPECTACLE: LA TERRETA BALLA
Dissabte 27 d’abril – 20.00h
PREUS:
Pati i Butaca club: 15€
Llotja correguda: 10€
Amfiteatre: 8€
VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21 h