La Diputació d’Alacant ha organitzat divendres que ve una jornada especial de portes obertes a la Torre d’Almudaina per a celebrar el seu XI aniversari d’obertura al públic. L’horari per a visitar la fortalesa, originària de la primera meitat del segle XIII i declarada Bé d’Interés Cultural, serà de 09.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que “en aquesta jornada commemorativa, dirigida a tots els públics, es podrà visitar gratuïtament el monument almohade amb totes les mesures de seguretat necessàries per a preservar la salut dels visitants i dels treballadors”.

L’històric edifici almohade gestionat per la Fundació MARQ ha aplicat una sèrie de mesures com l’entrada limitada, amb accessos restringits i controlats, individuals i familiars, a un màxim de quatre persones per passada i guardant la distància interpersonal de seguretat al llarg de tot el recorregut.

A més, tant l’edifici com el personal d’atenció al públic que l’atén compten amb tot el material de protecció recomanat per les autoritats sanitàries: dispensadors de gel hidroalcohólico, senyalística de seguretat, màscares, guants, així com el KitMarq de Seguretat per a tots els visitants.

El monument d’època islàmica formava part del recinte fortificat de la xicoteta alqueria existent, coneguda llavors com “al-Mudayyina”, origen de l’actual nom de la població. L’Àrea d’Arquitectura de la Diputació va escometre en 1999 el projecte que va permetre la seua restauració i valorització i va permetre la seua obertura al públic en 2009.