La Torre d’Almudaina d’aquesta localitat, que gestiona la Fundació MARQ, obri de nou les seues portes aquest dissabte 20 de juny amb àmplies mesures de seguretat i higiene per a preservar la salut, tant dels seus treballadors com dels ciutadans. En aquest sentit, es controlarà l’aforament de visitants, que queda limitat a un màxim de quatre persones per passada.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat que “després de prop de tres mesos tancada al públic en compliment de les mesures de restricció imposades per la crisi de COVID-19, la Torre almohade d’Almudaina reprén aquest cap de setmana la seua activitat. Esperem que en les pròximes setmanes es puguen posar a la disposició del públic més instal·lacions culturals amb totes les garanties”.

A més, s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohólico i senyalística de seguretat al llarg de tot l’itinerari i serà obligatori l’ús de guants i màscara. Per a facilitar el compliment d’aquestes mesures, l’enclavament posarà a la disposició dels usuaris el ‘KitMarq’, en el qual trobaran material de protecció individual i una fulla que detalla les recomanacions i normes que hauran de complir durant el recorregut.

Les visites guiades pel monument es podran realitzar de 9.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores de dimarts a dissabte, mentre que els diumenges i festius l’horari serà de 9.00 a 13.00 hores. Es recomana comprar l’entrada amb antelació a través de la pàgina web www.marqalicante.com.

La Torre almohade d’Almudaina és considerada com a Bé d’Interés Cultural -BIC-. L’immoble, originari de la primera meitat del segle XIII, va ser restaurat i musealizado per l’Àrea d’Arquitectura de la institució provincial. Després de la seua obertura al públic a l’agost de 2009, la Torre va quedar integrada en la xarxa de jaciments, parcs arqueològics i centres d’interpretació del MARQ i de la seua Fundació.