La Torre almohade d’Almudaina compleix deu anys des de la seua obertura al públic i per a celebrar-lo obrirà les seues portes de forma gratuïta hui dimecres 14 d’agost. A través d’aquesta atractiva proposada, dirigida a tota la família, la Diputació d’Alacant pretén difondre i donar a conéixer la història d’aquesta fortalesa, originària de la primera meitat del segle XIII i declarada Bé d’Interés Cultural. L’horari per a visitar el monument serà de 09.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores.

Des que va obrir les seues portes a l’agost de 2009, més de 18.000 persones han visitat aquest complex d’època islàmica gestionat per la Fundació MARQ. Escolars i visitants procedents de tota la geografia alacantina i de la resta d’Espanya han pogut gaudir d’aquest museu, dividit en quatre plantes, que ofereix un recorregut per la història d’aquesta estructura i del municipi d’Almudaina.

Aquest immoble constitueix un important recurs cultural i turístic per a la província i va ser restaurat i musealizado per l’Àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant. Gràcies a aquestes labors, el visitant pot comprendre, a través de les petjades trobades en els seus murs, la curiosa tècnica emprada en la seua construcció i les seqüeles dels canvis patits en els seus huit-cents anys d’història.

Després de la seua obertura fa deu anys, la torre va quedar integrada en la xarxa de jaciments, parcs arqueològics i centres d’interpretació del MARQ i de la seua Fundació.