La Tourist Info de Petrer ha inaugurat una nova exposició a l’interior de les seues oficines, “Llindes amb història”, acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, el coordinador de les Tourist Info de la província d’Alacant, Ángel Murcia, i el regidor de Turisme, David Morcillo, entre altres.

La nova exposició, “llindes amb història”, situada en el pis inferior de l’Oficina de Turisme, ret homenatge “precisament a aquest edifici on hui està nostra Tourist Info, un edifici històric amb moltes històries que contar”, ha apuntat la tècnic de Turisme, Sara Sánchez, que ha recordat que “des que en el segle XVII fóra l’almodí de gra, després va ser dispensari mèdic, presó de dones, col·legi públic i casa de mestres i més recentment biblioteca municipal i museu municipal”. Tots aquests usos han motivat que, al llarg de la història, milers de persones hagen passat per aquest edifici, cadascuna amb una història que contar, algunes de les quals han sigut triades per la Tourist Info per a explicar-li-les als visitants.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha posat en valor la “gran faena de l’equip humà de l’Oficina de Turisme, persones treballant per a persones per a donar a conéixer la història i la nostra ciutat a través del turisme”. Navarro també ha destacat el fet que, a poc a poc, “turisme s’estan convertint en un motor econòmic important a Petrer”.

Per part seua, Ángel Murcia, coordinador de les Tourist Info de la província d’Alacant, ha aprofitat la seua visita a Petrer per a donar el seu suport al turisme d’interior de la província d’Alacant i assenyalar el nom de Petrer com un punt clau del motor turístic de la comarca. Múrcia ha expressat la seua “enhorabona a l’Ajuntament i a l’equip de Turisme per les múltiples iniciatives d’innovació turística i per convertir l’Oficina de Turisme en un espai visitable on es recull la història de la ciutat, fent-la atractiva per al visitant”. També ha recordat que, en el seu moment, Petrer va obtindre el Premi d’Innovació de la Xarxa Tourist Info.

Els tècnics de la regidoria han aprofitat per a presentar la nova obra d’art feta amb ganchillo, “El Crit” de Munch, que se suma al “Guernica” de Picasso, “La nit estrellada” de Van Gogh i “L’abraçada” de Klimt, obres que integren la particular galeria d’art de punt de ganxo de Petrer. La Tourist Info s’ha convertit en un punt de trobada en el qual gaudir de l’art d’una manera original gràcies a la col·laboració de les ganchilleras de l’activitat Teixint Petrer. Té unes mesures de 3,08×1,47 metres, compost per 944 quadrats, en aquest cas amb la peculiaritat que tots ells estan fets amb el mateix punt (Granny) per a donar sensació d’homogeneïtat.

La tècnic ha informat que l’objectiu és “anar recuperant progressivament la nostra activitat habitual, posant en marxa de nou les diferents activitats turístiques, ajustant-nos a les mesures sanitàries requerides per a oferir un turisme segur, fins i tot ampliar-les perquè vindre a gaudir de Petrer siga alhora una experiència grata i segura”. En aqueix sentit, la intenció és reactivar les primeres activitats a partir d’abril, després de la Setmana Santa. El primer pas és mantindre oberta l’oficina de turisme, museu Dámaso Navarro i castell durant tots els dies de Setmana Santa perquè Petrer siga de nou, com sempre ha sigut, destí per a passar les pasqües.