Prop de 4.000 objectes confeccionats a partir de materials reciclats com a paper, cartó, fusta o argila, entre uns altres, conformen la tradicional mostra de treballs artesanals que cada any arriba als jardins del Palau Provincial per a anticipar les festes nadalenques. Les peces, elaborades pels usuaris de la Unitat de Geriatria de la Llar Provincial i del Centre Doctor Esquerdo, ixen a la venda a preus molt assequibles que oscil·len entre els 0,50 cèntims i els 20 euros.

La diputada de Benestar de les Persones, Carmen Verdú, ha inaugurat l’exposició que romandrà oberta al públic fins al pròxim 6 de desembre en horari ininterromput de nou del matí a nou de la nit.

Verdú, qui ha destacat el treball constant i de superació dels protagonistes d’aquesta proposta, ha manifestat que “aquesta iniciativa és ja una tradició en la ciutat d’Alacant i amb ella el concepte d’inclusió i diversitat estan molt presents, perquè la salut mental ens concerneix a tots”.

Així mateix, la diputada provincial ha comentat que els usuaris dels dos centres treballen bona part de l’any en els tallers ocupacionals per a realitzar aquests adorns decoratius les vendes dels quals van destinades a activitats lúdiques i excursions d’entreteniment.

“Per a la Diputació d’Alacant les persones són el primer i l’atenció als pacients d’aquests dos centres és una prioritat, ja que el nostre objectiu és millorar la seua qualitat de vida, el seu temps d’oci i fomentar la seua participació en qualsevol activitat lúdica i social”.

La mostra de treballs artesanals, composta en aquesta edició per prop de 4.000 articles, contempla l’exhibició i venda -a preus molt assequibles- de peces realitzades a partir de materials reciclats com a paper, cartó, fusta, argila o foami, entre uns altres. Els usuaris han elaborat aquests objectes en els tallers ocupacionals de costura, manualitats, marqueteria o ceràmica que duen a terme al llarg de tot l’any.

L’exposició és el colofó a tot un any d’activitats lúdiques, didàctiques i de rehabilitació psicosocial realitzades per aquest col·lectiu amb la finalitat de recuperar, mantenir i adquirir habilitats manuals i creatives, al mateix temps que augmentar la seua motivació i autoestima.

Finalment, Carmen Verdú ha agraït als monitors i coordinadors de tots dos centres la seua labor i als familiars el seu lliurament i dedicació.

Diputats provincials, així com representants de centres socials i associacions de familiars de malalts mentals de diversos punts de la província han assistit a aquesta inauguració, en la qual el bon ambient i la música, a càrrec del grup Albaladre, han sigut protagonistes, al costat dels propis usuaris de la Llar Provincial i del Centre Doctor Esquerdo.