El Auditori Teulada Moraira va viure, la vesprada d’aquest diumenge, un magnífic començament de temporada escènica amb l’òpera “La traviata” de G. Verdi, una producció de la companyia lírica Òpera 2001 amb un ple absolut. La composició de Verdi al llarg de tres hores, va aconseguir arrancar en multitud d’ocasions l’aplaudiment del públic.

Amb aquesta representació lírica l’auditori va clausurar el seu Cicle Operístic 2019 i va revalidar de nou la confiança entre els espectadors vinguts de diferents municipis, en el qual aquest producte turístic/cultural propi converteix aquest espai en un punt de trobada social.

El públic va poder gaudir d’aquest món operístic gràcies a que aquest espai cultural permet aquest tipus d’espectacles de gran format. Una òpera sota la direcció musical de Martin Mázik, direcció en escena Roberta Matelli i Luis Miguel Lainz en la direcció artística, i amb la posada en escena de prop de cent persones entre coristes, solistes i músics.

Tres hores d’actuació que va fer brillar la sala simfònica destacant les àries dels solistes, com la soprano Natalia Rise en el paper de (Violetta), el baríton Giulio Boschetti (Germont), i el tenor Haruo Kawakami en el paper de (Alfredo).

En el primer entreacte els solistes i cor van brindar en l’hall, amb cava del Celler Cooperatiu de Teulada, interpretant el “Libiamo ne’*lieti calici” el duo més famós de “La traviata” , un dels fragments més coneguts mundialment.

Una òpera que mostra en partitura al millor Verdi i que l’orquestra dirigida per Mazik va saber interpretar notablement. Es va gaudir d’una Violetta amb una constant bellesa en l’escriptura vocal en cadascun dels actes. El tenor japonés era la primera vegada que es pujava a l’escenari del Auditori Teulada Moraira, era el seu debut en el paper d’Alfredo en La traviata i el seu color de veu va saber captar l’atenció del públic, sent ovacionat en diferents moments. Una producció cuidada amb un vestuari procedent de Milà i una posada en escena on l’escenògraf, Alfredo Troisi va voler acostar-nos al París cortesà de 1850. La força musical dels seus intèrprets va empastar a la perfecció amb l’orquestra. Tot això va conquistar a un públic entregat, revalidant de nou el gran èxit i bona acceptació que té el gènere de la lírica entre els assistents.

El Auditori Teulada Moraira seguirà amb el Cicle Operístic 2020 el mes d’abril amb l’òpera “Don Giovanni” de W. A. Mozart a càrrec de la companyia lírica Òpera 2001.