Violetta Valéry és, sens dubte, una de les heroïnes més populars de tot el repertori líric. Perquè la protagonista de “La traviata”, continua sent una icona operística a nivell mundial. En aquesta ocasió, i produïda per Òpera 2001, amb solistes, cors i orquestra en directe, gaudirem d’aquesta tragèdia romàntica en la qual es conjuguen els dos grans temes universals: l’amor i la mort. La cita és el dissabte 26 d’octubre a les 19’00 h.

La història està basada en la novel·la d’Alexandre Dumas, La Dama de les Camelias, inspirada en la figura d’una famosa cortesana parisenca crideu Marie Plessis. El títol original d’aquesta obra va ser Violetta, en al·lusió al nom de la protagonista i es va estrenar oficialment en 1853 a Venècia collint un rotund fracàs. Un any després, i després d’algunes revisions, fu reestrenada amb tant d’èxit en el Teatre Sant Benedetto de Venècia, que des de llavors resulta indispensable en el repertori operístic, apareixent com l’òpera més representada a tot el món, segons es reflecteix en diverses pàgines especialitzades.

Encara que no és la primera vegada que es representa aquesta òpera en el Teatre Chapí de Villena, la companyia Opera 2001 ens oferirà una nova producció, sota la direcció artística del prestigiós tenor veneçolà Aquil·les Machado. La companyia Opera 2001 està formada per una orquestra de 42 músics, cors i ballet espanyol. Compta amb solistes de trajectòria internacional com Héloïse Koemgen-*Bramy, Francesca Bruni, Natalia Rise, David Baños, Haruo Kawakami, Eduardo Sandoval, Giulio Boschetti i Paolo Ruggiero entre altres.

 

LA TRAVIATA de Giuseppe Verdi.

Òpera en tres actes amb llibret de Francisco Maria Piave

Versió original en italià amb sobre títols en espanyol.

Direcció musical: Martin Mázik

Direcció d’escena: Aquil·les Machado

Solistes, Cors i Orquestra d’Opera 2001.

 

Dissabte 26 d’octubre 2019. 19’00 h.

TEATRE CHAPÍ

Entrades des de 30 € (pati) a 20 € (amfiteatre). Preus reduïts en amfiteatre per a majors de 65 anys i menors de 30 anys.

Enllaç web: http://www.opera2001.net