Aquest muntatge del cantautor Pau Alabajos podrà veure’s hui al Paranimf

El Paranimf de la Universitat d’Alacant acollirà aquest dimecres 30 de novembre, a les 19 hores, l’espectacle teatral i musical El tocadiscos de Joan Fuster, com a part de la programació cultural de la UA i emmarcat en la celebració de l’Any Joan Fuster. (Venda d’entrades (5 €) )

Aquest espectacle és un muntatge del cantautor Pau
Alabajos carregat de música en viu. A partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó, es construeix sobre l’escenari un puzle de pensaments, aforismes i dissertacions que serveixen com a base per a una entrevista fictícia, una tertúlia teatralitzada, protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista. Els dos dialoguen sobre el paper que van jugar els Setze Jutges en la lluita antifranquista, sobre la importància de la Nova Cançó durant la transició democràtica i sobre altres qüestions socials, polítiques i culturals que afecten la nostra història recent.

Les cançons de Raimon, Lluís Llach, Maria de Mar Bonet, Ovidi Montllor o Al Tall, al·ludides durant l’entrevista, formen la banda sonora de l’espectacle: el cantautor de Torrent Pau Alabajos interpreta en directe alguns dels himnes més simbòlics dels anys seixanta i setanta, i ret homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement. Aquesta activitat està inclosa dins de la programació de la UA per l’Any Fuster, en celebració del centenari de l’intel·lectual valencià més important del segle XX.

Actors: Alfred Picó (Joan Fuster) i Lara Salvador (Periodista)

Música en directe: Pau Alabajos

Direcció escènica: Gabriel Ochoa

Text teatral: Pau Alabajos

Pau Alabajos és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i músic amb vint anys de trajectòria artística a l’esquena. Atresora una àmplia experiència professional en la producció d’espectacles culturals i ha fet una incursió recent en el camp de la literatura dramàtica, amb la publicació d’un projecte de teatre documental titulat Hotel Fontana (Bromera, 2020) que va ser guardonat amb el XLV Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi i el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2021. En l’àmbit musical, i com a cantautor en llengua valenciana, Pau Alabajos ha publicat vuit treballs discogràfics des de l’any 2003. Pau Alabajos pertany a l’associació de músics i cantants del País Valencià Col·lectiu Ovidi Montllor (COM).