La pròxima setmana la Seu Ciutat d’Alacant acollirà aquest curs d’estiu, únic en la seua temàtica, que aprofundirà en les aportacions del Màrqueting a les creacions culturals i els mètodes i les eines utilitzades per a conèixer el comportament dels consumidors d’Arts i Cultura.

La Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) reunirà la pròxima setmana, del 2 al 6 de juliol, experts i professionals del Màrqueting, la Cultura i les Arts en un nou curs d’estiu, únic en la seua temàtica, que posarà sobre la taula una visió general de les aportacions que pot fer el màrqueting per al desenvolupament reeixit d’iniciatives en el sector de la cultura i de les arts. Les indústries creatives i culturals requereixen un enfocament del màrqueting diferent al que s’aplica en altres sectors ja que els productes artístics i culturals requereixen d’un tractament especial en el seu posicionament i comunicació, entre altres aspectes diferencials.

Amb direcció d’Ana Belén Casado, professora del Departament de Màrqueting de la UA, aquesta proposta es divideix en dos blocs temàtics: Consum i consumidors d’Art i Cultura; i El Màrqueting aplicat a la Cultura i les Arts. Amb els objectius de descriure l’estructura del mercat cultural i conèixer com s’han enfocat fins ara les aportacions del màrqueting a les creacions culturals; i identificar els mètodes i les eines utilitzades per a conèixer el comportament dels consumidors d’arts i cultura, el curs es desenvoluparà en set sessions, de 9:30 a 13:30 hores. El programa inclou temes d’un alt interès com la comunicació cultural en les institucions artístiques: museus, galeries i centres d’art; hàbits de consum cultural i investigació de públics i audiències; l’estratègia del màrqueting en el sector cultural; la comunicació i la comunicació digital en projectes culturals; les polítiques de distribució i de preu en les arts i la cultura; o polítiques de distribució física i en línia en el mercat cultural, entre d’altres temes.