La UNED Aula d’Elda ha anunciat aquesta semana els terminis de matriculació de la seua oferta formativa per al curs 2022-23. El regidor de Relacions amb la Universitat, Estimat Navalón, al costat del coordinador de la UNED Elda, José Manuel Guardia, i el responsable del Negociat d’Alumnat de la UNED. Antonio Melgarejo, han donat a conéixer els terminis i les diferents propostes formatives.
L’edil de l’àrea ha afirmat que “acabem amb notable èxit i els objectius complits el curs passat. Perquè el curs que ve siga com a mínim de l’èxit de l’anterior, s’ha estat planificant i treballant en les activitats que hi ha previstes per part de la UNED en la seu de la nostra ciutat.”
José Manuel Guardia ha explicat que “l’any passat, en la universitat oberta, vam tindre un total de 168 alumnes matriculats, superant el nombre d’anys anteriors. Per a enguany el programa que presentarem ha sigut triat pels propis alumnes després de diverses propostes rebudes. Durant aquest any les classes s’impartiran de manera presencial i també serà possible accedir de manera en línia, ja que creiem que és una bona fórmula perquè puga continuar desenvolupant-se”.
El programa preparat per a la Universitat Oberta està dividit en dos quadrimestres. Durant el primer quadrimestre s’oferiran quatre assignatures:

 • Els dimarts es durà a terme una assignatura continuació d’una mitologia del curs passat, ‘Déus d’extraradi. La mitologia fora de Grècia i Roma’, per part del professor José Joaquín Guardia.
 • Els dimecres, Santiago Mallebrera, especialista del món egipci, impartirà el curs ‘Descobrint l’antic Egipte’.
 • Els dijous s’impartirà ‘Informàtica avançada’ pel professor Luis Escandell. Una assignatura que es consolida un any més.
 • I l’última assignatura, se centrarà en el ‘Debat i reflexió a través d’algunes dones creadores imprescindibles en la literatura’ impartida per la professora Rosa Belmonte.
  El projecte del segon quadrimestre, a partir del mes de febrer, se centra en tres assignatures:
 • El cronista oficial d’Elda impartirà el curs ‘Curiositats de la història eldense.
 • ‘El món en la història recent. Una història de la postguerra freda de 1989 a 2014’ relatat per la professora Paqui Llorens.
 • ‘Descobrint les matemàtiques que ens envolten’ impartit per dos professors, Lorena Segura i Juan Matías Sepulcre.
  Per part seua, Antonio Melgarejo ha agraït “a l’Ajuntament d’Elda pel seu suport a la UNED, a través de la Regidoria de Relacions amb la Universitat. Hem de posar en valor la Universitat Oberta, on participen unes 170 persones majors de 55 anys setmanalment. També és important saber que la UNED a la comarca atén a prop de 850 alumnes. Creiem que la UNED, com una segona oportunitat d’estudis, ha de ser present en la nostra localitat”.
  El termini de matriculació per al Curs d’Accés a la Universitat per a majors de 25 anys i de 45 anys, amb classes de dilluns a dijous, presencials i en línia, serà del 7 de juliol al 21 d’octubre, igual que per als Graus Universitaris.
  Les persones interessades a matricular-se poden dirigir-se a la seu de la UNED d’Elda, situada en la tercera planta de l’edifici del Museu del Calçat, demanant cita prèvia, o escriure per correu electrònic (elda@elx.uned.es), telefonar al 966 980 465 o manar un Whatsapp al 636 23 49 52. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous, de 10.30 a 14.00 hores, i a partir del 4 d’octubre, també a les vesprades de 17.00 a 19.00 hores.