La Unió Gremial ha encetat una campanya de promoció del comerç local a través del còmic que recorrerà diferents col·legis de la Comunitat Valenciana. Esta mateixa setmana, l’alumnat de cinquè de primària del CEIP Enric Valor d’Alacant, va participar en un taller organitzat per la Unió Gremial, amb la Col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dins de les accions de promoció del valencià, a una activitat que reivindica el comerç local a través del còmic.
Esta campanya, també compta amb la participació del gremi d’editors, ensenya l’alumnat a articular una història a través del còmic i les especificitats d’este gènere que tant agrada al públic més jove.
Es tracta de la primera parada d’una campanya que recorrerà diferents col·legis de la Comunitat Valenciana, per sensibilitzar entre el públic escolar, la importància del comerç local en el nostre dia a dia.
Així, amb el comerç local com a línia argumental, l’alumnat aprèn a explicar el món a través de vinyetes i la importància que el comerç tradicional té a la vida dels nostres barris.
“Tot el món coneix les tendes del seu carrer i les persones que estan darrere de cada taulell, coneixem els nostres mercats municipals i els dies de mercat, les llibreries i papereries a prop del col·legi, etc. Estes tendes són el comerç local i formen part del nostre dia a dia” comenta Juan Motilla, president de l’entitat.
També, com a part d’esta acció, en aquells centres on es realitza l’activitat, es repartirà entre tot l’alumnat un còmic creat expressament, “Gremialets”, on una xiqueta i un xiquet recorren els comerços del seu barri convertint els seus actes quotidians en divertides aventures.