La Unió Musical de Dolores i la Banda Filarmonía d’Oriola (ACAMDO) han obtingut el Primer Premi i Esment d’Honor en el XLVIII Certamen Provincial de Bandes que impulsa la Diputació d’Alacant en les categories de 3a i 4a Secció, respectivament.

La Casa de Cultura de la Torre de les Maçanes ha acollit el cap de setmana pasat la segona part del certamen que se celebra anualment a la província impulsat per la Diputació d’Alacant. El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio va presidir el dissabte el jurat de l’esdeveniment que té com a objectiu promoure, difondre i dignificar l’afició, ensenyament i pràctica de la música. Enguany han concorregut un total de set bandes, sis en la tercera secció (entre 41 i 50 músics) i una en la quarta.

A més de les agrupacions guanyadores, les bandes participants van ser la Societat Musical Santa Cecilia del Camp de Mirra, la Societat Musical L’Esperança de Sant Vicent del Raspeig, l’Ateneu Musical ‘Mestre Gilabert’ d’Asp, la Unió Musical de Rojals i la Unió Musical del Fondó de les Neus. L’acte el va tancar la Societat Musical L’Aliança de la Torre de les Maçanes.

Les societats musicals guanyadores participaran en el Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, que organitza la Subdirecció General de Música del Institut Valencià de Cultura.