La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova edició dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira 2022, un programa integrat per quasi mig centenar de propostes formatives que s’impartiran de juny a setembre en els campus de la UA a Sant Vicent del Raspeig i Alcoi, les seus universitàries d’Alacant, Benissa, Calp, Cocentaina, Elda, la Nucia, Petrer, Saix, la Vila Joiosa, Villena i Xixona, a més del MACA i la seu de l’ICALI.

L’acte de presentació ha comptat amb les intervencions de Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària de la UA; Juan Miguel Ortega, coordinador acadèmic de cursos; el comissari principal i cap provincial d’Alacant del Cos Nacional de Policia, Ignacio del Olmo Fernández, i Ignacio Gally, vicedegà de l’Il·lustre Col·legi Provincial de l’Advocacia d’Alacant (ICALI).

Timofeeva ha agraït en la seua intervenció la important col·laboració institucional en la posada en marxa de l’ampli i variat programa de cursos d’estiu d’aquest any, entre la UA, el CEFIRE, l’ICALI, i el CNP, i l’ha qualificada com “una relació fluida i fructífera que es manté en el temps”. Ha destacat, a més, que «enguany reprenem els cursos del Cos Nacional de Policia, que no es van programar els dos últims anys per la pandèmia». Així mateix, ha afegit que “també reforcem la col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant, amb dos cursos programats al MACA i amb un acte inaugural que, per primera vegada, celebrarem al castell de Santa Bàrbara els primers dies de juliol”. Com a novetats, Larissa Timofeeva ha detallat també el retorn dels cursos internacionals al programa de Cursos d’Estiu, després de l’aturada pandèmica, amb dues propostes: Special Topics in Management/Global Enrichment Spain (en col·laboració amb la Lamar University) i Summer Business Program (amb la University of Missouri). Timofeeva ha acabat la seua intervenció fent referència a la important tasca d’extensió universitària que la UA duu a terme per tota la província amb l’oferta de cursos d’estiu als dos campus de la UA, Sant Vicent del Raspeig i Alcoi, així com en onze de les seus universitàries, uns cursos que s’impartiran gràcies a la col·laboració entre la UA i els ajuntaments respectius, així com a la tasca exercida pels directors de les seus universitàries.

Seguidament, el coordinador acadèmic de cursos de la UA, Juan Miguel Ortega, ha desgranat l’extens programa de cursos estiu, integrat per 34 cursos presencials, 4 de semipresencials, 3 de no presencials i 7 en modalitat dual. En aquest sentit, Ortega ha posat l’èmfasi en el retorn a la presencialitat dels cursos, que passen de 8 el curs passat, per la situació sanitària, a 34 en aquesta edició. Les línies prioritàries dels cursos en aquesta edició 2022 estan marcades per l’estret vincle amb el món professional, amb ofertes formatives orientades a perfils diversificats, un perfil profesionalizant que ja ha sigut prioritari en les últimes edicions. També ha remarcat la transversalitat de les noves tecnologies i la dimensió humanista. La diversitat temàtica abraça Ciències de la Salut; Educació, Dret, Medi Ambient, Igualtat i Diversitat, Negocis i Empresa, Art i Cultura, Enginyeries i Arquitectura, i Humanitats. (Programa per temàtica)

El comissari principal, Ignacio de l’Olmo Fernández, cap provincial d’Alacant, ha mostrat la seua satisfacció per la represa dels cursos d’estiu del CNP i ha presentat en la seua intervenció el curs del CNP que enguany s’inclou en el programa, Violència juvenil en Temps de Pandèmia, que es desenvoluparà al campus de Sant Vicent del Raspeig.

Per la seua part, Ignacio Gally, vicedegà de l’Il·lustre Col·legi Provincial de l’Advocacia d’Alacant (ICALI), ha presentat els tres cursos de l’ICALI: Les Persones amb Malaltia Mental o Discapacitat Intel·lectual davant del Dret Penal: Bases, Problemes i AlternativesLegal Tech: la Intel·ligència Artificial al Servei del Dret, i Nou Dret d’Insolvència i Segona Oportunitat després de la Reforma del Text Refós de la Llei Concursal.

Gally ha declarat que, “com des de fa més d’una dècada, la col·laboració entre l’ICALI i la UA en els Cursos d’Estiu Rafael Altamira ens permet oferir formació de màxima qualitat i analitzar temàtiques d’actualitat per al dret. Enguany, a més, sumem un tercer curs, i la nostra seu torna a acollir estudiants i professionals de l’advocacia”.

Informació i matrícula

Programa complet de cursos per data de realització