La Universitat d’Alacant, a través del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia GASTERRA i Turisme de la Generalitat sota el paraigua de la marca L’Exquisit Mediterrani, han organitzat un cicle de conferències amb motiu del Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible que se celebra el 18 de juny.

El cicle de seminaris en línia en el qual intervenen experts en turisme i gastronomia de la Universitat d’Alacant, està dirigit a gestors de destinacions turístiques, professionals de la gastronomia i l’hostaleria i productors agroalimentaris.

La presentació del programa comptarà amb la presència de Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme i Vicent Grimalt Alcalde de Dénia i oferirà pautes sobre com construir una oferta turística gastronòmica coherent que vincule des del paisatge, l’agricultura i la ramaderia fins a l’hostaleria, en un recorregut turístic que permeta al viatger conéixer la identitat i cultura gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa arranca el dia 18 a les 12 hores amb la presentació del Llibre de conclusions del DNA-Fòrum Cuinant una terra, llaurant un futur en un seminari que recollirà i debatrà les conclusions de l’últim DNA Fòrum per a construir una oferta de turisme gastronòmic que aporte valor a un territori i se centrarà en el cas de Dénia i la comarca de la Marina Alta, Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO com a exemple per a destins similars.

En el seminari, que moderarà Josep Bernabeu- Mestre, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia i de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, intervindran Pep Romany, comissari del Fòrum i propietari del restaurant Pont Sec- Dénia, Miguel Ángel Civera, expert en desenvolupament local i assessor de l’Oficina d’Innovació i Creativitat de Dénia, i Toni Reig periodista i assessor de comunicació de l’Oficina d’Innovació i Creativitat de Dénia, redactors del llibre de conclusions que es presenta.

El dia 29 i 30 de juny i l’1 de juliol se celebraran els seminaris “Cadena de valor del turisme gastronòmic de la Comunitat Valenciana”, “Tècniques per a crear el mapa de valor de la gastronomia valenciana” i “El paisatge agrari i el turisme gastronòmic en la Comunitat Valenciana”. Seminaris que impartirà Enrique Moltó, director del grup d’experts que està desenvolupant el Mapa de Valor del Turisme Gastronòmic de la Comunitat Valenciana, la iniciativa impulsada de la qual per Turisme Comunitat Valenciana, amb el seguiment de GASTERRA, ha arrancat amb les comarques de la Marina Alta, Baix Maestrat i València-L’Horta, com a experiències pilot. També participarà Antonio Romero i Arturo Jiménez, del departament d’Anàlisi Geogràfica i Geografia Física de la Universitat d’Alacant i Javier Martínez, assessor cartogràfic en el mateix departament de la UA. La Moderació serà a càrrec de Carmen Ibáñez, cap de la unitat de desenvolupament turístic de Turisme Comunitat Valenciana.