La Universitat d’Alacant, a través del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA i en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, celebra el Dia Mundial de l’Alimentació amb una conferència sobre el “Corpus del patrimonio culinario”, que impartirà el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, aquest divendres a partir de les 11 hores de forma telemàtica i en la qual també intervindran el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i Josep Bernabeu, director de Gasterra i de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant.

Massanés compartirà amb els assistents els orígens del projecte Corpus Culinari Català, els seus objectius i línies metodològiques principals, així com el balanç que es fa d’aquesta eina, en termes de la seua contribució a la cuina i la gastronomia catalana, o el futur d’aquest tipus d’iniciatives en l’actual escenari de la gastronomia i el turisme. Una experiència que entronca precisament amb l’experiència pilot que tant Turisme com Gasterra desenvolupen a la Marina Alta com a primer pas per a l’elaboració del Corpus del Patrimoni Culinari de la Comunitat Valenciana.

La conferència s’emmarca dins del Programa de Divulgació del Coneixement sobre Turisme Gastronòmic i el Programa de Seminaris en línia de la xarxa de Cdt per al sector turístic.

La xarrada, de caràcter gratuït, està dirigida a estudiants universitaris, alumnes de la Xarxa de Cdt i professionals de l’hostaleria i del turisme, així com públic en general interessat en la cultura i la gastronomia valenciana. Per a assistir-hi cal inscriure’s en l’enllaç.