El Dia Mundial del Rock és una data commemorativa que se celebra el 13 de juliol cada any i, amb aquest motiu, la Universitat d’Alacant ha programat dues conferències: “7 lliçons de vells rockers per a joves emprenedors” i “Plagis en el Rock”.
La primera proposta tindrà lloc en el Saló de Graus de la Facultat d’Econòmiques del Campus, a les 10 hores, amb “7 lliçons de vells rockers per a joves emprenedors”, a càrrec del professor Antonino Palacios, en la qual detallarà com van fer negoci les llegendes del Rock perquè servisca de guia per a emprenedors.
A les 12 hores, donarà principi la segona xarrada programada sobre “Plagis del rock”, a la Sala Aifos (Filosofia i Lletres III)  impartida per Israel Gil, responsable de l’Aula de Cinema i Audiovisual de la UA i coordinador de la revista Ruta 66.  Gil explica que quin millor pla per a celebrar el Dia Mundial del Rock que parlar dels escàndols, xafarderies i tafaneries que han embolicat el panorama musical d’aquest gènere? Un rocker que va ser acusat de plagiar-se a si mateix, un altre que va haver de pagar una indemnització de 1,6 milions de dòlars o la cançó que va ser acusada de plagi i al mateix temps plagiada, són alguns dels casos més curiosos i sonats en la història que es donaran a conéixer en aquesta conferència. Una de les curiositats d’aquest gènere és la regla no escrita dels «tres concordes», requisit imprescindible per a roquear segons les seues grans figures, per la qual cosa no és estrany que moltes cançons se semblen. Davant aquestes situacions, és fàcil distingir la imitació casual i la premeditada? A vegades els tribunals han hagut de decidir, malgrat les declaracions de nombrosos guitarristes. 
«Si té més de tres concordes és jazz», va assegurar el que va ser líder del grup The Velvet Underground, Lou Reed; una afirmació que també va ser present en tota la trajectòria del compositor, guitarrista i vocalista principal de la banda Queen, Freddy Mercury, qui va explicar que «fa aproximadament deu anys jo sabia tres concordes de guitarra. Ara continue coneixent tres concordes de guitarra».